Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mahmut Hoca kabinede(!)

TRT Okul kanalının sembolü haline gelen ünlü 'Radi Hoca' tiplemesi ekranda belirir belirmez pek çokları "Aaa Nabi Hoca'yı (Nabi Avcı) karikatürize etmişler" demişti.
Tiplemeyi ekranda canlandıran ve metinlerini yazan Murat Özsoy her ne kadar bu iddiayı reddedip Radi Hoca'nın pek çok gerçek karakterin bileşiminden oluştuğunu söylese de; Radi Hoca ile Nabi Hoca arasındaki benzerlikler sanal âleme konu olmaya devam etmişti.

GÜVEN VERDİ
Radi Hoca, Nabi Hoca'dan mı esinlendi bilmem ama Nabi Avcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmesinin, kabineyi çok daha sempatik ve halka yakın bir hale getirdiği muhakkak.
Nabi Avcı müşfik, babacan, güleryüzlü tavırlarıyla kısa sürede yeni makamının hakkını verdi.
Özellikle öğretim yılının ikinci yarısının başlaması nedeniyle düzenlenen törendeki dozunda esprileri ve "Artık biyoloji dersinde kurbağanın sindirim sistemi okutulmayacak" çıkışı, SBS'nin kaldırılması, LYS ve YGS'nin ıslahıyla ilgili ciddi girişimleri bende Radi Hoca'dan ziyade, Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hoca'sı izlenimi bıraktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA