Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Askerin sevimli yüzü

Ekrana uzun süre ara verdikten sonra geri dönüş yapan dizilerden pek hayır gelmez. Ekran çöplüğü, 'geri dönemeyen' dizilerle doludur. (En büyük hayal kırıklığım, Bir Demet Tiyatro olmuştu mesela) Ama Çocuklar Duymasın gibi 'dönüşü muhteşem olan' diziler de yok değil.
Kanaltürk için yeniden çekilen Emret Komutanım Yeniden dizisinin ilk bölümü yayınlanmadan önce yukarıda saydığım sebeplerden ötürü endişelerim vardı. Ama dizinin daha önce Show TV'de yayınlanmış bölümlerinin bile Kanaltürk ekranlarında kendine seyirci bulmuş olması, umutları artırıyordu.
Nitekim, dizinin mayası tuttu.
Kanaltürk bu projede akıllı bir tercih kullandı. Bir-iki oyuncu dışında yüzü eskimemiş yeni ve yarı profesyonel oyuncuları oynatarak hem maliyeti düşürdü, hem de oyuncu kaprisi, ücret anlaşmazlığı, rakip diziler tarafından ayartılma gibi sorunları ortadan kaldırmış oldu.
Emret Komutanım Yeniden'in bir başka artısı ise bağımsız bölümlerden oluşuyor olması. Hafta içi her gün yayınlanan bir dizi için öykünün her bölüm başlayıp sonuçlanması kolay bir çalışma değil. Ama bu, seyircinin ilgisinin odaklanması açısından son derece faydalı. (Arka Sokaklar'ın tahtını korumasında bu bağımsız bölümlerin büyük rolü var.)
Asker denilince son zamanlarda ya şehit cenazeleri ya da Silivri Cezaevi akla geliyordu. Askeriyenin sevimli yüzünü ekrana taşıyan Emret Komutanım Yeniden'in bu yönüyle önemli bir misyon edindiğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA