Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Patron yok kardeşim!

Geçen hafta canlı yayınına katıldığım Affetsen programında tanıdığım Korkut Kalkan ve engelli eşi Ayşegül'den dinlemiştim: Çift, bir akşam dışarıda yemeğe çıkıyor. Korkut, eşinin tekerlekli sandalyesini iterek, restoranın kapısından içeri giriyor. Garson eliyle 'Durun' işareti yapıyor ve bizimkilerin yüzüne bile bakmadan "Patron yok kardeşim, haydi dışarı" diyor...
Yani? Yani bizimkileri dilenci sanıyor...
Pazar gecesi Star ekranlarında O Ses Türkiye-Engelliler Özel programını izlerken aklımda hep sevgili Korkut Kalkan'ın anlattığı hikaye vardı. Ülkemizdeki engelli gerçeğinin en hüzünlü ama en yalın anlatımıydı.
Bir kez daha Acun ve ekibine içtenlikle teşekkür ediyorum.
Engellilerle ilgili farkındalığı artırdıkları, yüreklere dokundukları için... Herkes gibi ben de engellilerin, O Ses Türkiye finalistleriyle yaptıkları muhteşem düetleri, kirpiklerimde biriken nem yüzünden 'flu' izledim
Ama 'net' olan bir şey vardı: Engelliler yardıma muhtaçtı ve devletin eli bir yere kadar onlara uzanabiliyordu. Gerisi, bizim vicdanlarımızın işiydi.
Program süresince toplanan 4 milyon liraya yakın yardım ise insanların bunun için 'vesile' aradığının işaretiydi. Bizim memlekette meyve veren ağacı taşlamak için kuytuda sinsi sinsi bekleyen çok olur. Eminim yine Acun'u vicdan sömürüsü ve acımasızca ajitasyon yapmakla suçlayanlar olacaktır. Tıpkı; program ekibinden birinin, geçenlerdeki işgüzarlığı yüzünden, üstü bantla kapatılan formadaki bayrak nedeniyle Acun'u 'vatan haini' ilan ettikleri gibi...
Varsın ajitasyon yapılsın, varsın taş yürekler çomakla dürtülmek zorunda kalınsın; toplanan para, programda yüreğim parçalanarak izlediğim o çaresiz insanların cebine girecek ya, varsın tüm eleştiri okları Acun ve onu takdir edenlerin bedenine saplansın.
Ben Acun'un avukatı da değilim, yancısı da... Sadece ekranda 'insanlık' görünce altını çizme gereği hisseden, iyiliğe, güzelliğe susamış bir yazarım.
Ve şimdi merak ediyorum; bu etekleri çakıl dolu ağaç taşlayıcıları, memleketin engellileri için üç saatte 4 milyon 250 bin lira toplayan vatan haini(!) Acun için şimdi ne yazacaklar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA