Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çakır'a sahip çıkalım

YAŞASIN... Linç edecek biri daha çıktı... Geçirelim tırnaklarımızı, şöyle baştan ayağa kanatalım.
Sökelim ciğerini... Sonra kanlı ellerimizi yalayıp şiş göbeğimizi kaşıyarak, kendimize yeni bir kurban arayalım... Nıhahaha!..
Linçsiz yaşayamayan bir toplum haline dönüştük.
Birinin ayağı taşa takılmaya görsün; cümbür cemaat çullanıyoruz üzerine...
Şimdi hedefte şanssız bir maç yaşayan hakem Cüneyt Çakır var. 'Şanssız' deyişim, lafın gelişi değil.
Bir maçta ancak bu kadar tartışmaya açık pozisyon yaşanabilir. Bir maçta futbolcular ve kenar yönetimleri, hakemin işini ancak bu denli zorlaştırabilir.
Evet, Nani'nin oyundan atılışı 'ağır' bir karar olabilir. (Ben Nani'nin göz ucuyla rakibinin yaklaştığını gördüğünü, buna rağmen tekmesini savurduğunu, rakibine temas ettiği andan itibaren de darbeye ısrarla devam ettiğini düşünüyorum.) Özetle, pozisyon 'tartışılabilir' nitelikteydi. Tıpkı Çakır'ın daha sonra vermiş olduğu kararlar gibi...
Herkesin mesleğinde büyük başarısızlıklar, şanssızlıklar yaşadığı dönemler olabilir. Cüneyt Çakır da böyle bir gece yaşadı. Ama takımlarımızın çıkamadığı finallerde düdük çalan, FIFA'nın en güvendiği genç hakem olarak en kritik maçlarda görevlendirilen, Türk futbolunun giderek değer ve prestij yitirdiği günlerde tek başına gururumuz olan Çakır'ı, fırsatçı İngilizler'e yem etmeyelim. Onu parçalamak için hazır bekleyen akbabalar sürüsüne katılmayalım.
Bizim yorumcularımız, zaten onu bu önemli maça son derece moralsiz göndermeyi başardılar. Bir de ülkenin futboldaki kaotik yapısı, Cüneyt Çakır'ın ruh halini olumsuz etkilemiş olmalı. Hakem raporları, bizzat MHK (Merkez Hakem Komitesi) tarafından yalanlanıp hakemler taça çıkartılıyor. Şike davalarından sonuç alınamazken, dedikodular alıp yürüyor.
Türkiye'nin en önemli kulüpleri; hem birbirleriyle, hem de Federasyon ile savaş halinde. Futbolculara verilen cezalardaki çifte standart ile sorunlu hakem atamaları her daim tartışma konusu. Böyle bir atmosferden çıkan hakemin, o çimlerde sendelemeden yürümesi mümkün mü?
Onun gibi hakem kolay yetişmiyor. Bugün Cüneyt Çakır'a en çok sahip çıkmamız gereken gündür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA