Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kadının rengi: MOR

BU yazının aslında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayınlanması gerekiyordu ama köşemizin bulunduğu sayfaya ilan yağıp bizim alan da damga pulu ebadına düşünce, bugüne kaldı.
Sizce de şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerekmiyor mu?
Dünya kadınları, 8 Mart kutlamalarında işi festivale dönüştürüp güler, eğlenirken, bizde Kadınlar Günü'nün rengi mor...
Hangi mor mu?
Yumruk yiyen gözün halkasındaki mor...
8 Mart'ta şöyle bir etrafınıza bakın; makyajla yüzleri gözleri morartılıp çürütülmüş, kan revan içindeki ünlü kadınların fotoğraf sergisi... Sinemalarda kadına şiddeti eksen alan filmlerin galaları...
Evet, farkındalık yaratalım da, bunu yaparken kadını yalnızca 'kum torbası' gibi algılatmak niye?
Güçlü, işinde ve aile yaşamında başarılı iş kadınlarını, türlü eziyetle karşılaştıktan sonra sıfırdan kendine yeni hayat kuran şahane ev hanımlarını, emekli maaşıyla üç evladına üniversite okutan fedakâr anneleri, teröre çözüm süreci için çırpınan acılı anaları öne koysak daha iyi olmaz mı?
Kadını her daim 'ezilen, şiddet gören acılı insan' ile eşleştirmek; erkeği eğitir mi, yoksa eşeğin aklına karpuz kabuğu mu düşürür? İşte, bunu iyi hesap etmek lazım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA