Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu da ekran dolandırıcılığı

Dolandırıcılık ve sahtekârlık konusundaki yaratıcılığımızı başka alanlara da taşıyabilsek, kimseye muhtaç olmadan gül gibi geçinip gideceğiz ama yapmıyoruz.
Gün geçmiyor ki, akıl uçuran yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkmasın. Bu kez bir çete, televizyon yarışmalarının popülerliği üzerinden voli vuruyor.
Okurumuz Aslıhan Minaz'ın başından geçenleri okuyun ki, siz de dolandırıcıların tuzağına düşmeyin:
"Merhaba Yüksel Bey.
Ben İstanbul'da yaşayan bir öğretmenim. Yaklaşık üç ay kadar önce, çok yoğun bir anımda bir telefon aldım. Çabuk kapatmak için fazla soru sormadan, yarım yamalak dinleyerek kapattım ancak hatırladığım kısımlar şöyleydi:
"Medya Prodüksiyon'dan arıyoruz, daha önce başka bir yarışmamıza başvuruda bulunduğunuz için Nisan ayında başlayacak yeni programımıza 'asil yarışmacı' olarak seçildiniz. Yarışma koşulları, bir ay içinde adresinize yollanacak. Gizlilik nedeniyle telefon ya da e-posta yoluyla iletmiyoruz."

KARGO PARASI UÇTU
Ben ki tanımadığım numaralardan gelen telefonlarla konuşmayan bir insanım; basiretim mi bağlandı, kaçış olarak kolayıma mı geldi, o anda her ne ise adresimi verdim. Daha önce yarışma başvurularım da bulunduğu için inandım da açıkçası.
Kapattıktan sonra da "Neyse yollasınlar bakalım, zaten katılmam" diye düşünerek bu konuyu unuttum.
Bugün, eve bir kargo paketi gelmiş ben okuldayken... Üzerinde 'Dikkat önemli evrak' yazılı bir Yurtiçi Kargo zarfı. Annem de benim için önemli olabileceğini düşünerek almış; 18 lira tahsil etmişler. Eve gelir gelmez annemden bunu duyunca huylandım. Zarfı açtığımda ise bir şifre ve hiçbir şekilde net bilgi içermeyen yarışma koşullarıyla karşılaştım.
Hemen zarfın üzerindeki telefon numarasını arayıp veryansın etmek istedim fakat numarayı çevirdiğimde karşıma bir telesekreter çıkarak 'E-posta adresimizden ulaşabilirsiniz' mesajıyla e-posta adresini iletti. İnternet başına oturup 'Medya Prodüksiyon' araması yaptığımda, insanların bu dönen dolabı anlattıkları yazılarına şahit oldum.
Sizden ricam, bunu köşenizde yayınlayarak insanlara duyurmanız. Bilinçli olduğunu düşünen benim gibi insanlar bile böyle bir tuzağa düşüyorsa, halimize yazık. Bu sömürüye de yazıklar olsun. Teşekkürler..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA