Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Sevgili Dünürüm'e dikkat!

Bugün yine Yakından Kumanda'nın tuşlarında okurlarımızın parmakları geziniyor. Okurumuz Beyhan Budak, Sevgili Dünürüm programıyla ilgili çok önemli saptamalarda bulunmuş:
"Merhaba Yüksel Bey, size Star TV'de rastladığım Sevgili Dünürüm isimli program hakkındaki düşüncelerimi yazıyorum.
Uzun zamandır evlilik terapisi yapıyorum. En sık karşılaştığım evlilik problemlerinden birisi 'Senin ailen-benim ailem' şeklinde adlandırabileceğimiz ailelerin gereğinden fazla eşler arasına girmesidir. Böyle durumlarda normalde iki kişilik olması gereken evlilikler; ailelerin işe dahil olmasıyla kalabalıklar haline geliyor.
Buna bağlı olarak küçücük problemler devleşerek, evlilikler boşanmayla sonuçlanabiliyor.
Geçenlerde Star TV'de Sevgili Dünürüm isimli bir programa denk geldim.
Anladığım kadarıyla evliliğin teknik konularında gelin ve damat adaylarının anneleri, gelin ve damattan habersiz bir şekilde bazı tercihler yapıyorlar ve gelin ile damat hangi seçimleri kimin annesinin yaptığını bilmeden tercih kullanıyor.
Normalde iki tarafın da rızasıyla, evlenecek olan kişilerin önderliğinde beraber verilmesi gereken kararlar, aileler arasında bir rekabet unsuru haline getiriliyor. Bu programın formatının bir yarışma mantığı içermesi sebebiyle bir taraf mutlu olurken, bir taraf ya mutsuz oluyor ya da daha az mutlu oluyor. Bu durum eşlerin evliliklerine en başından negatif tohumlar ekebilir.
Sonrasında eşler arasında 'Senin annenin dediği oldu, bizim hiçbir istediğimiz olmadı' gibi bir algıya sebep olabilir. Gelin ve damat adaylarının bilmeden seçim yapmaları da bu durumu değiştirmeyecektir.
Rekabetle başlayan bir evlilik, sonrasında kendi içinde de rekabet oluşturma tehlikesi barındırabilir. Benim mesleki olarak gözlemlerim ise eşlerin rakip olduğu evliliklerin uzun ömürlü olmadığı yönünde.
Halbuki eşler 'biz' olabilirse, evlilikler çekilmesi gereken bir çile değil; sizi daha da ileri götürecek ve hayattan alacağınız keyfi katlayacak bir kurum olur.
Bu arada bu program sonrasında rüya gibi bir düğün vaat ediliyor. Güzel bir düğün, güzel bir gelinlik ya da balayının, evliliğin kalitesini ve süresini artırdığına ilişkin bir kanıt yok ama insanların birlikte karar vermesinin, kendilerini tanımalarının evliliğe katkıları bariz bir şekilde göz önünde."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA