Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nigar'ın suyu ısındı

NİGAR Kalfa, Muhteşem Yüzyıl'ın en baskın karakterlerinden biriydi.
Yetenekli oyuncu Filiz Ahmet bu karakteri öyle etkileyici bir tarzda ekrana taşıdı ki, Nigar Kalfa dizinin adeta lokomotifi oldu ama ikinci sezon ile beraber Nigar Kalfa'ya bir şeyler oldu.
Duygusal gel-gitler yaşadı, karakteri evrildi, tuhaf bir insan olup çıktı. Senarist tarafından bilinçli mi yapıldı bilmem ama daha sonra Nigar'ın 'ağırlığı' ortadan kalktı, neredeyse 'figüran' haline geldi, rüzgarın önündeki yaprak gibi bir oraya bir buraya savruldu.
Ve nihayet Nigar karakterinin 'ortadan kaldırılmasına' karar verildi.
Bu hafta Muhteşem Yüzyıl'ın son karelerinde Nigar Kalfa'yı Mihrimah Sultan'ın bebeğinin yattığı odaya gizlice süzülürken gördük. Nigar'a biçilen 'itibarsız son' şöyle:
Kaçırılan bebeğinin intikamını hanedandan almak için Mihrimah Sultan'ın çocuğunu kaçırmaya yeltenecek ancak yakalanıp kellesi alınacak...

Muhteşem Yüzyıl'a pek çok karakter girip çıktı; kimi tarihteki vadesi dolduğu için ayrıldı, kimi zorunluluktan, kimi de profesyonel nedenlerle diziye veda etti.
Tarihi metinlerde adı geçmemesine ve 'türetilmiş' bir karakter olmasına rağmen Nigar Kalfa'ya neden böyle bir son reva görüldü, anlamış değilim. Galiba diş macununu ortasından sıktılar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA