Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sakın çıkma bu rolden!

Oyuncular çoğu zaman büründükleri rolden gerçek hayatlarında çıkamadıkları için eleştirilir. Örneğin; mafya dizisinde rol alan bir oyuncu, gittiği restorandaki garsona da, fotoğrafını çeken muhabire de 'mafya babası' gibi davranmaya başlar. Ya da assolisti oynayan aktrist; özel yaşamında oyuncu olduğunu unutup 'assolist' havalarına bürünür.
Benim de bu sütunlarda bir türlü rolünden çıkamayan oyuncuları eleştirdiğim çok olmuştur ama ilk kez bir istisna yapacağım.
Kenan İmirzalıoğlu'na "Sakın Mahir karakterinden çıkma, e mi?" diyeceğim.
Böyle düşünmeme sebep olan; Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'de başlattığı kampanya oldu. Semtteki ilkokulun perişan halini gören Kenan; Cihangir'de yaşayan ünlülerin kapısını çalıp okul için yardım toplamış.
Kendisi de 20 bin lira koymuş.
Okul şimdi ihya oluyormuş. Kenan, özellikle okul kütüphanesinin iyileştirilmesini ve kapısına da Atatürk'ten eğitim ile ilgili bir vecize konulmasını şart koşmuş.
Tıpkı; Karadayı dizisinde yaşadığı mahallenin hamisi olan, etrafındaki insanları her türlü kötülükten, musibetten koruyup kollamak için hayatını ortaya koyan, kendi hayatı pahasına herkesin yardımına koşan Mahir gibi...
Aslında Kenan'ın 'Mahir'i oynamasına da gerek yok. Çünkü zaten gerçek yaşamında da son derece dürüst, mert, doğru ve yardımsever biri.
Babası Ankara'da mütevazı bir çiftçi, annesi ev hanımıyken kısıtlı imkanlarıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazanmış. Kısıtlı imkanlarıyla okumuş. "Boşver okulu, mankenlikte çok para var" diyenlere aldırmayıp önce okuluna devam etmiş, sonra da katıldığı yarışma ile yakışıklılığını tescil ettirmiş. Yani eğitimin önemini genç yaşlarında kavrayan, gerçek bir eğitim gönülüsü o...
Kenan şimdilerde ülkenin en çok para kazanan aktörlerinden ama onu bir an bile 'burnu havada' görmedim.
Hep sıcak, hep samimi, hep mütevazı..
Cihangir, ünlü kaynarken, semtin okuluna yardım etmeyi ilk akıl eden de o zaten...
Peki bu Kenan'ın eğitime ilk katkısı mı?
Değil tabii... Kenan'ın onlarca çocuğa burs verdiğini bilen pek az insandan biriyim.
Diyeceğim o ki; aslında 'Mahir', bizim Kenan'ı oynuyor. Sakın çıkma bu rolden sevgili kardeşim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA