Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Zerrin koptu geliyor

Antalya Televizyon Ödülleri'nde iyi ki Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü Derya Karabaş'a vermişiz.
Baksanıza, Yalan Dünya'nın 'Zerrin'i nasıl da koptu geliyor!
Dizinin bu haftaki bölümü Derya için adeta kariyerinin 'zirve' noktasıydı. Evine yerleşen Bünyamin'in pahalı isteklerini karşılamak için helak olan Zerrin'in içine düştüğü durum komedisi, izleyenleri güldürdü.
Ama başarının kaymağını tamamen Derya'ya ayırmak da Gülse Birsel'e haksızlık olur. Bu karakteri yaratmak, tutarlı hale getirmek, en uç noktalarını her hafta biraz daha sivriltmek, keskin diyalogları zeka ürünü esprilerle yumuşatmak (sonuçta Zerrin anti-karakter olmaya müsait bir pavyon kadını) aslında hünerlerin en büyüğü.
Bu arada dizinin son bölümü, 'şive oyunculuğu'na ciddi göndermelerde de bulundu.
Şimdi bu 'şive oyunculuğu' da nedir diyeceksiniz. Deyimi, bu yazının ortasında ben yarattım. Yıllardır sadece şive kullanarak 'oyunculuk'(!) yapanları kastediyorum.
İrem Sak ve Derya Karabaş ile birlikte Nihal Yalçın ve Gülse Birsel öyle başarılı Anadolu şiveleri ve ağızları yaptılar ki, adeta "Şive yapmak, oyunculuğun en kolay kısmı. Sadece iyi şive yaparak işi idare edenlere fazla prim vermeyin" dediler.
Özellikle Nihal Yalçın'ın bunalıma girip Doğulu bir ev kadını hallerine büründüğü sahnelerdeki performansı gerçekten müthişti.
Diğer yandan son dönemde alıp başını giden 'promosyon amaçlı set aşkları ve kavgaları' da bu haftaki Yalan Dünya'da hakkıyla hicvedildi. Paragöz, ilkesiz ve omurgasız yönetmen karakteri Tufan, her saat başı dizi setinden bir aşk ve kavga haberini medyaya sızdırıp sektörün giderek içine sürüklendiği Yalan Dünya'nın resmini çizdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA