Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Geleceğini nasıl yaktı?

TV 8'de ilginç bir program var. Adı: Bir Fikrin mi Var?
Mucitler, girişimciler; yeni icatlarını, projelerini tanıtıyor ve fikirlerini jüriye kabul ettirmeye çalışıyor. Bilim adamları, işadamları ve yatırımcılardan oluşan jüri eğer projeyi ya da icadı kayda değer bulursa; yatırım yapıyor, destekliyor vs..
Önceki akşam da buluşlar birbiri ardına sıralandı. Son yarışmacı ise Osman Nafiz Kılınç adlı vatandaştı. Yolda alev alan otobüslerin yarattığı trajediye son vermek üzere bir icatta bulunmuştu. Otomatik Yangın Kontrol ve Söndürme Sistemi adını verdiği icat sayesinde, otobüs motorlarında ya da bagajlarında başlayan yangınlar en geç üç saniye içinde söndürülüyordu.
Mucit Kılınç, deney için sistemini stüdyoya kurdu. Üstü açık bir cam kutunun içine bir bidon benzin döktü, kibriti çaktı.
Saniyeler geçiyordu ama bir hareket yoktu. Yangın büyüdü, büyüdü ve stüdyonun zeminine sıçradı.
Ortalık dumana boğuldu. Aralarında Leyla Alaton'un da bulunduğu jüri paniğe kapıldı.
Neyse ki, stüdyoda bir itfaiye eri hazır bulundurulmuştu da sıktığı köpükle faciayı önledi.
Stüdyo boşaltıldı.
Seyirciler ve jüri üyeleri sakinleştirildi. Sunucu, mucit Kılınç'a sordu: "Hani sistem üç saniyede yangını söndürecekti, ne oldu?"
Mahcup mucidimiz, utana sıkıla itiraf etti: "Stüdyo heyecanı işte...
Sistemi harekete geçirecek vanayı açmayı unutmuşum!"
Sen yıllarca uğraş; kariyerini taçlandıracak, hayatını kurtaracak fırsatı yakala ama vanayı açmayı unut...
Aklıma Devrim Arabaları filmi geldi. Hani ilk yerli yapım otomobil olan Devrim'i onca zorluk içinde üretip test günü deposuna benzin koymayı unutmuştuk ya... Osman Nafiz Kılınç da aynı trajikomik olayı tekerrür ettirmişti...
Sevgili Cem Yılmaz'a tavsiyem; benim kadar sıklıkla televizyon izlemesi... En az üç yıllık şov malzemesi; sehpanın üzerindeki kumanda aletinin tuşlarında hazır duruyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA