Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Meryem tarih yazdı

GEZİ Parkı olaylarını hangisi tetikledi bilemiyorum. Halil Sezai'nin 'İsssyeeaannnn' şarkısı mı, yoksa Meryem Uzerli'nin yoğun çalışma şartlarını protesto etmek için Muhteşem Yüzyıl dizisini orta yerinde bırakıp Almanya'ya kaçması mı?
Şaka bir yana, protest yaklaşımların destek bulduğu bu yeni iklimde Meryem'in yanında yer alanların sayısı hızla artıyor. (Yazarınız daha ilk günden, bu kişisel protestoyu desteklemişti).
Muhteşem Yüzyıl'cılar ise Meryem'in yokluğundan kaynaklanan krize ilginç bir çözüm buldular. Son bölümde Hürrem Sultan'ı kaybettiler!
Efendim, Hürrem'e birileri oğlu Selim'in hasta olduğunu söylemiş, o da oğlunu görmek için apar topar sarayı terk etmiş.
Gelin görün ki, Selim'in hasta olmadığı ve Hürrem'in sancağa hiç gitmediği anlaşıldı. Şimdi herkes ortadan kaybolan Hürrem'i bulmaya çalışıyor. Seferden dönen Kanuni ise nikahlı karısını kaybeden Şehzade Mustafa'ya iyice hınçlanacak gibi...
Tabii ki, tarihte Hürrem Sultan'ın aniden ortadan kaybolduğu ve günlerce izine rastlanmadığı şeklinde bir olay vuku bulmamış. Bu, senaristlerin kıvrak kaleminden çıkan bir vücut çalımı. Yani bizim Meryem, Berlin'e giderek, tek başına 'tarih yazdı!'
Peki ya, tükenmişlik sendromuna yakalanıp Berlin'e giden Halit Ergenç olsaydı, ne olacaktı?
Kanuni'nin 46 yıl süren hükümdarlığı, 'zorunlu nedenlerden dolayı' 20 yılda mı bitecekti?
Yoksa uzaylıların Kanuni'yi kaçırıp bir süre alıkoyduğu bölümler mi senaryoya eklenecekti?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA