Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şeyhmus Parkı olayı

FOX'un Çalar Saat'inde gördüm kendisini...
Mardin'de 'Şeyhmus Amca' olarak tanınan Şeyhmus Erginoğlu(63), hiçbir karşılık beklemeden kendi imkanlarıyla satın aldığı fidanları, 18 yıldır yörenin kıraç topraklarına dikiyormuş.
Şeyhmus Amca şimdiye kadar 10 bin fidan ve bir milyondan fazla meşe palamudu dikmiş. Her yıl kısıtlı kazancından ayırdığı paralarla 600 kilo palamut alıp dikiyormuş. Gece saat 03.00'de kalkıp fidanlarını suluyormuş. Bu işi ölene dek yapmayı ve Mardin'i yemyeşil bir hale getireceğini söylüyormuş. Onu her gün dersliklerinin penceresinden izleyip ilham alan İmam Hatip öğrencileri de kendilerini yeşili korumaya adamışlar.
Gezi Parkı'nda yeşili korumak, şehrin betonlaşmasını önlemek adına verilen mücadeleyi, ifade özgürlüğü adına destekliyorum. Günlerdir bu olayları yazıp konuşuyoruz. ama bu memleketin bir yerlerinde yeşili korumak adına sessiz sedasız mücadele veren insanlar da var.
Gezi Parkı'nın bir 'sembol' olduğunun bilincindeyim ama koca memleket de Gezi Parkı'ndan ibaret değil. 'Şeyhmus Park'ı da ihmal etmeyelim diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA