Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nereye çufçufluyoruz?

Geçen hafta TRT 1'de yayınlanan Beni Böyle Sev dizisinin setinde çok ilginç görüntüler vardı. Ama bunların hiçbiri önceden yazılan senaryoya göre çekilen görüntüler değildi.
Verilen öğle yemeği tatilinden geç gelen set ekibi, çekimlerin başlamasını 30 dakika geciktirince dizinin yönetmeni Cem Tabak kendiside dahil olmak üzere "Oyuncu arkadaşlarımızın 30 dakika zamanlarını aldık, onlar hazır ama biz rehavetli davrandık ve onları beklettik" diyerek bütün ekibe şaryo taşıma cezası verdi. Şaryo taşıma cezasının başını çeken yönetmen Cem Tabak ile birlikte bütün ekip gün boyu bu cezayı toplu halde çekti.
Şaryo denilen, hareketli kameranın üzerinde yol aldığı ray sistemi demek.
Hazır söz teknikten açılmışken, set çalışmaları hakkında da bilgi vereyim:
Bizim 10 saniyelik görüntü şeklinde izlediğimiz bir 'kamera kaydırması' için o zemine raylar taşınıyor, kuruluyor, testler yapılıyor.
Bizim farkına bile varmadığımız bir ışık değişikliği için set ekibi iki saat seferber oluyor. Sadece bir dakika olarak izleyeceğimiz dış çekimde çevre uyumu için asistanlar, yönetmen yardımcıları teyakkuzda kalıyor.

kahramanlar
Bizim görmediğimiz alanlarda onlarca kablo, bobin, ray, akü, vinç vs... oradan oraya taşınıp duruyor. O anda lazım oluveren bir aksesuvarı ya da kıyafeti 'yaratan' asistanlar, onca kişiyi oradan oraya yıldırım hızıyla taşıyan ulaştırma görevlileri, oyuncuların, yönetmenlerin tüm kaprislerini kendilerine 'görev edinen' prodüksiyon amirleri var. Bütün bu imkansız görevleri, dizinin sonunda isimleri ışık hızıyla geçtiği için varlıklarından haberdar olamadığımız o 'görünmez' insanlar yapıyor. Allah, cümlesine güç ve sabır versin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA