Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hey gidi Nazım...

Bugüne kadar Nazım Hikmet hakkında çok belgesel, film izledim, çok kitap okudum. Ama hiçbiri beni Mete Çubukçu'nun NTV'deki Pasaport programı için çektiği belgesel kadar etkilemedi.
Çubukçu'
nun farkı, 'haberciliğinden' geliyordu. Ölümünün 50'nci yılında, Nazım'ın hayatının ilk ve son yıllarını geçirdiği Moskova'da adeta 'olay yeri incelemesi' yapmıştı sevgili Mete. Dönemin canlı tanıklarıyla konuştu, Nazım'ın yaşadığı evlerin içine girdi, oyunlarının sahnelendiği görkemli mekanları adımladı ve programını Nazım'ın mezarı başında bitirdi. Bana göre her şeyiyle dört dörtlük bir belgesel ortaya çıktı.
Belgeselin en ironik bölümü ise en sona saklanmıştı.
Düşünsenize, hayatını kapitalizmle mücadeleye adayan bir şairin her yıl düzenli olarak Moskova'da anılmasını sağlayıp sanatçıların mezarı başında onu anmasını organize eden kuruluş, Rus-Türk İşadamları Derneği'ydi...
Hiç kuşkum yok; Nazım, bulutların arasında çoktan davranmıştır kalemine...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA