Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl test?

Okurumuz Hüsnü Tarakçı, televizyondaki reklamlarda izleyicinin yanıltılmasını şöyle örneklemiş:
"Merhaba Sayın Aytuğ, yazılarınızı okumaya bayılıyorum ve ilgi ile takip ediyorum. Daha önce üç tane yazımı yayınladığınız için teşekkür ederim.

BU NASIL TEST?
Geçen gün bir izleyiciniz, yanıltıcı reklamla alakalı bir örnek verdi. Hani şu tablet bilgisayar tanıtımıyla ilgili olan.. Alın bir tane de benden:
Otomobil hastası olduğunuzu biliyorum, benim gibi. Şu reklamı dönen Fransız otomobilciler, dört milyon kilometre test yapmışlar. Arabayı dağda, taşta, asfaltta, yazın, kışın günde 20 saat kullanıp 100 kilometre ortalama hızda tutsalar, günde iki bin kilometre, ayda 60 bin kilometre yapar. Senede 720 bin kilometre eder. Bu da toplamda 5.5 senede 4 milyon kilometreye tekabül eder.
Peki manyak mı bunlar, arabayı icat etmişler de 5.5 sene test edip piyasaya sürmemişler... En iyi ihtimalle bu kadar zaman alır ve en önemlisi, o dört milyon kilometre yol yapan araba nerede?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA