Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neden kırat?

TRT'nin reklam kuşaklarının jeneriğinde bir beyaz at var. Reklamdan önce hep o atın yerden kopardığı otu yiyişini izliyoruz.
Neden kedi, köpek ya da 'penguen' değil de kırat? Düşünüyorum, düşünüyorum bulamıyorum. Hani Adalet Partisi'nin iktidar olduğu yıllarda olsa, muhalif yazar çizer tayfası "TRT, iktidarın borazanı oldu" diye yeri göğü inletirdi ama şimdilerde kıratın, Adalet Partisi'nin simgesi olduğunu hatırlayan bile az. Bu nedenle olayda 'siyasi izler' sürmenin bir yararı yok.
Acaba TRT Yönetimi, "Bizim sektörün arpası, reklam geliridir. Ne ka arpa, o ka program. Sıkın dişinizi" mi demek istiyor?
Yoksa "Boşuna hayal kurmayın. Baksanıza bu beyaz at, daha prensini bile bulamamış" denilerek, diğer kanallardaki izdivaç programlarına atıfta mı bulunuluyor?
Hah buldum, merdiven altı sucuk imalatının arttığı ve bazı utanmazların reklam yaptıkları şu günlerde, izleyici reklam kuşağı öncesi dikkatli olmaya çağırılıyor!
Ya da, ne bileyim, sevgilisini çok özleyen bir grafikerin vakit geçirmek için 'Kıratımın beli ince, ölürüm yar görmeyince' türküsü eşliğinde yaptığı bir animasyonun, TRT yöneticileri tarafından çok beğenilip reklam jeneriği olarak seçilmesinden kaynaklanmış da olabilir.
Sebebi ne olursa olsun; TRT ekranında şu aralar her 20 dakikada görünen bir 'yıldız' var.
Ama siyasetçi değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA