Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte kamu spotu

Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak konularda sırf 'iş olsun' diye hazırlanan, kötü yazılmış, işlevsiz kamu spotları izliyorum. Bunları zaman zaman bu köşede eleştiriyorum ama izlediğim son kamu spotu bana göre hem içeriği, hem de zamanlaması açısından son derece faydalıydı.
Malum, bunaltıcı sıcaklarla birlikte boğulma vakaları da arttı. (Bu cümlenin 'klişe' haline gelmesi bile durumun vahametini ortaya koymaya yetiyor)
Bu satırları yazdığım sırada bile haber bültenleri bir gün içinde yurdun çeşitli yerlerinde 14 boğulma vakasının yaşandığını söylüyordu. İki yarımada üzerinde yaşamamıza, sayısız göl, gölet, sulama kanalı ve ırmağa sahip olmamıza rağmen bir türlü suyun üzerinde kalamıyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki, Arşimet eğer Türk olsaydı, suyun kaldırma kuvvetini asla bulamazdı!
Durum böyleyken, halkı uyarmak adına yayınlanan yeni kamu spotunu son derece faydalı olarak değerlendirdim. Bu vesileyle o önemli bilgiyi tekrarlamak istiyorum: Eğer sizi açığa sürükleyen bir akıntı varsa, kıyıya doğru yüzmeye çalışıp enerjinizi boşa harcamayın. Kıyıya paralel yüzmeye çalışın.
Umarım boğulmaya karşı hayat kurtaracak püf noktalarını yaz boyunca kamu spotlarıyla halka duyurmaya devam ederler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA