Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kendinden fosforlu

Suya cemre düşünce bahar gelir, ekrana da gençlik dizisi düşünce yaz geldi demektir. Geçen yıl diziler konusunda hayal kırıklığı yaşayan Kanal D, birbiri ardına yeni dizileri ekrana sürüp göle şimdiden maya çalıyor.
Bunlardan sonuncusu salı akşamı gala yapan Güneşi Beklerken oldu. Çokça Pis Yedili, azıcık Sudan Bıkmış Balıklar, biraz da Beyaz Gölge tadı aldım.
Gölyazı'da annesiyle beraber yaşayan genç kızın İstanbul'da burs bulup kendi deyimiyle 'Conconların okuduğu' özel liseye gitmeye başlamasıyla gelişen olayları konu edinen dizi, beylik gençlik dizisi argümanlarını kullanmadan edememiş. Sorunlu aileler, zengin genç ile yancıları, kahraman bir genç kız ve ona yardım eden müşfik bir öğretmen vs...
Ne var ki, içi boşalan yaz ekranında alternatif arayanların kolayca kapılabileceği bir yapım. Emre Kınay'ın her daim 'sahicilik' kokan oyunculuk gücü ve başroldeki Hande Doğandemir'in yeteneği ve eskimemiş yüzü, dizinin cazibe noktalarını oluşturuyor.
Dizinin yayınlandığı saatte Star'da ekrana gelen Hababam Sınıfı filmi ise günümüz okul gençliğiyle bizim zamanımızdakiler arasında karşılaştırma yapmama vesile oldu. Şimdikiler arkadaşlarından mafya yöntemleriyle intikam almayı tercih ediyorlardı. Hababam'dakiler ise masum şakalarla... Yeni nesil güneşi bekleyedursun, Hababam gençliği, ağustos böcekleri gibi kendinden fosforluydu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA