Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eski starlarla yaşlanıyoruz

Kamil Çetin, bizim köşenin lojistik destek subaylarından. Son derece dikkatli ve seçici bir televizyon izleyicisi. İstihbaratlarıyla köşemize büyük katkı sağlayan Çetin, yıllarını müziğe vermiş bir organizatör. (Geçen yıl Okan Bayülgen'in Türk Müziği'ne adadığı programına katılmış ve yorumlarıyla stüdyoyu sallamıştı.)
Bir dönem gazetecilik de yapan dostum Çetin, geçen ay büyük bir heyecanla yeniden yazarlığa başladığını söyledi.
Musevi cemaati tarafından ilgiyle takip edildiğini öğrendiğim Şalom Dergi'de müzik kritikleri yapmaya başlamış. İlk olarak da pop müzik tarihimizi anlatan bir yazı dizisi kaleme almış.
Onun ulaştırdığı dergiden, yazı dizisinin ilk bölümünü bir nefeste okudum.

KAPIDA AMBULANSLAR
Çetin'in en büyük şikayeti artık eskisi gibi 'star' çıkaramamamız.
İşte yazının o en vurucu bölümü:
"Dünya 19 yaşındaki Justin'leri, Amy'leri, Lady Gaga'ları, Rihanna'ları, Adele'leri, PSY'ları dinler ve her an yeni starlar piyasaya sürerken bizde durum ne?
82 yaşındaki Huysuz Virjin televizyonların bir numaralı reyting garantisi. 82 yaşındaki Erol Büyükburç; Elvis Presley havalarında.
80 yaşındaki Gönül Yazar reklam yıldızı. 78 yaşında büyük sağlık problemleri yaşayan Adnan Şenses kapıda ambulans nezaretinde sahnede...
70 yaşındaki estetik mucizesi ve harikası, estetik doktorlarının en iyi müşterisi Ajda Pekkan hâlâ bacaklarının, vücudunun güzelliği ile gündemde.
70'inde Orhan Gencebay ağır bir kalp ameliyatı geçirmesine rağmen hâlâ jüri üyesi ve 55 yıldır çıkmaya cesaret edemediği sahnelere bu yıl çıkacağını müjdeliyor.
68 yaşındaki Kayahan bilmem kaçıncı kasetinden sonra en iyi aşk şarkısını şimdi yaptığını söylüyor.
68 yaşındaki Selami Şahin tek erkek assolist. 68 yaşındaki Erol Evgin 35 yıl evvelki şarkılarını bıkıp usanmadan tekrar eden potansiyel jüri üyesi. 68 yaşındaki Emel Sayın sahnelerimizin en gözde assolisti.
62 yaşındaki Bülent Ersoy bitmek üzere olan devrini jüri üyeliği ile cilalamaya çalışan, Türkçe'de tedavülden kalkmış kelimelerle hiçbir şey bilmeyen yarışmacılara ahkam keserek reyting yapmaya çalışan Diva...
62 yaşındaki Coşkun Sabah en fazla iş yapan şarkıcı. 62 yaşındaki Nükhet Duru, 20 yıldır tek bir şarkı çıkaramamış.

YAŞI GEÇKİN POP STARLAR
Hepsi 45 yaş civarında olan Serdar Ortaç, Kenan Doğulu, Mustafa Sandal neredeyse yılın umut veren şarkıcıları.
Yine 41 yaşındaki Tarkan 20 yıldır bir türlü açılamadığı uluslararası piyasada her yıl büyük bir patlama yapması beklenen Megastar... 35 yıldır sahnede olan Muazzez Ersoy ile Seda Sayan, 30 yıldır sahnede olan Sibel Can, 25 yıldır sahne alan Gülben Ergen ve Ebru Gündeş, şu manken kız Demet Akalın, Hande Yener...
Ve paralı, biletli konserlerde yılda bir sefer 900 kişiyi zor toplayan, albümleri 5 bin zor satan yeni dönem şarkıcı-jüri üyesi yıldız adayları Murat Boz, Yalın, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Hadise vs..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA