Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dalgaya baş vermek

İşte ben buna 'dalga manevrası' derim!
Denizciler bilir; deniz patlayıp da dalgaların boyu yükseldi mi, seyir zorlaşır. Hem yolcuyu rahat ettirmek, hem donanımı korumak, hem de hedef limana sağ salim ulaşmak için kaptan, dalganın yandan vurup tekneyi daha fazla sallamasını engellemek için dalgaya baş verir. Yani gelen dalga ile teknenin pruvası arasında 90 derecelik açı oluşturur. Böylece sallantıyı azaltır, seyri daha salim kılar.
Kanal D'nin Sahurda Kalplere programının sunucusu Serdar Tuncer de aynen böyle yaptı. Boğaz kıyısındaki program sırasında hava patlayıp dalgalar kurulan çekim alanını basınca, Tuncer harika bir 'bağlama manevrası' yaptı. Konuğu Ahmet Şimşirgil'in anlattığı muhteşem Peygamber Sevgisi hikayelerine atıfta bulunarak, "Görüyor musunuz, bu hikayeler karşısında deniz bile coştu, şahlandı" diyerek, denizcilik deyimiyle dalgaya baş verdi. Ayrıca gemisini en son terk eden cesur kaptanların yaptığı gibi, o sırada kıyıda ıslanan kameramanın yanına koşup onu ve kamerasını ıslanmaktan kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA