Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İlham Kore'den geldi

Ne garip değil mi?
Araplar bizim dizilere, bizimkiler Kore dizilerine hayran!
Ülkemizde Kore dizilerine duyulan hayranlık giderek artıyor.
Neden?
Çünkü Kore dizilerinde saf bir romantizm var. Süreleri, 40-50 dakikayı geçmiyor. En uzunu 20 bölüm. Koreliler'in düşünce yapıları, alışkanlıkları; geleneksel Türk toplum yaşantısıyla neredeyse aynı. Eminim Araplar da aynı nedenle bizim dizileri seviyorlardır. Tek farkla: Bizim diziler çok uzun ama bu, Araplar için önemsiz bir detay. Dilimizde bir şeyin uzunluğunu anlatmak için kullanılan 'Arabın yalellisi gibi' diye bir deyim olduğunu hatırlatmak isterim. Yani bizim dizilerin 100 dakika olması ve en az üç yıl sürmesi, Araplar'ın hoşuna gidiyor bile olabilir!
Dönelim Kore dizilerine... Her ne kadar sevilen Kore dizilerinin yerli versiyonları, Bir Aşk Hikayesi ve Güneşi Beklerken ismiyle ekranlarımıza düşmüş olsa da, seyirci 'orijinalini' istiyor.
Örneğin; Kore dizisi Sorry, I Love You'nun Türkiye'de müthiş bir izleyici kitlesi var. Acaba taklitleri yerine, gerçeklerini yaz ekranına getirmek daha ucuz ve reyting adına daha garantili bir girişim olmaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA