Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ne zaman akıllanacağız?

Hem Sağlık Bakanlığı, hem de RTÜK; televizyonlardaki kamu sağlığını tehdit eden, yanıltıcı reklamlara karşı çetin bir savaş veriyor.
Halkı bilinçlendirmek için uyarı amaçlı kamu spotları hazırlatılıp yayınlanıyor.
Ancak bir tarafta bu mücadele verilirken, diğer tarafta bazıları yine bildiğini okumaya devam ediyor.

ÇOK TEHLİKELİ
Salı sabahı yine aynı reklama rastladım. İstenmeyen tüylerden kurtulmaları için izleyicilere 'hamam otu' pazarlanıyordu. Tanıtan kişi "Dilerseniz yüzünüze de sürebilirsiniz" deyince, hemen araştırmaya giriştim. Çünkü bildiğim kadarıyla zehirli bir içeriğe sahip bu tür otların özellikle yüz bölgesine sürülmesi, belirli bir dozajın üzerinde kullanılması ölümcül olabiliyordu. Nitekim yaptığım araştırma sonunda konunun ne denli ciddi bir sağlık riski taşıdığından bir kez daha emin oldum.
Halk arasında 'Hürrem otu' ya da 'zırnık otu' olarak da bilinen 'hamam otu', öldürücü bir zehir olan arsenik içeriyor. Bu nedenle bilinçsiz kullanılması, ölüme varan tehlikeler doğuruyor. Aşırı dozda kullanılması halinde sinir sistemi felç olabiliyor. Böylesine tehlikeli bir maddenin ulu orta satılması ve sanki 'sakal tıraşına alternatif' olarak gösterilmesi, üstelik bu kampanyaların ulusal televizyon ve radyo kanallarında fütursuzca yer alması; en hafif yorumuyla 'gaflet ve dalalet'ten başka bir şey değil.
Önce zayıflama hapı rezaleti, ardından zehirli bal vurgunu, şimdi de fare zehri yerine geçen, sanayide hayvan derilerini kıllarından ayırmakta kullanılan bir maddenin; zararlı etkileri tamamen görmezden gelinerek ve bu konuda hiçbir uyarıya gerek görülmeden sorumsuzca satılması...
Hiç akıllanmayacak mıyız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA