Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ağız tadıyla

ALLAH ekran başındaki oruçluların cümlesine sabır ihsan eylesin. Çünkü gündüz kuşağı, yemek programlarından geçilmiyor. Zaten günler uzun, bir de birbirinden leziz tariflerin yer aldığı Ramazan ekranı sayesinde tutulan oruçların sevabı, ziyadesiyle artıyor.
Eh, günahı da, vebali de yayınlayanların boynuna...
Ancak içlerinden biri var ki, daha önce yayınlanan pek çok yemek programı adına 'özür' yerine geçiyor. Malum, bildik yemek programlarında yarışmacılar birbirlerine ettikleri hakaretlerle sofranın tadını tuzunu kaçırırlardı.
Büyük ödüle ulaşmak için tattıkları yemekleri beğenseler bile türlü kusur bulur, en düşük puanı verirlerdi. Ancak Kanaltürk'te yayınlanan Elimin Lezzeti adlı yarışmada böyle olmuyor.
Tüm yarışmacılar aynı yemeği pişiriyorlar. Sonra gözleri bağlı olarak, kimin hazırladığını bilmedikleri yemekleri tadıyorlar.
İşte 'hakkaniyet' de böyle sağlanıyor. Yarışmacı, kimi zaman kötülediği yemeğin kendisine ait olduğunu bilmiyor ya da büyük puan mücadelesi yaptığı rakibinin tabağına en yüksek notu verebiliyor.
Diyeceğim o ki; Elimin Lezzeti, adalet adına Ramazan'ın ruhuna en yakın yemek programı.

YENİ ACUN MU?
Bu arada Elimin Lezzeti formatının sahibi Rüyhan Duralı da başarıya doymuyor.
Genç televizyoncunun elinden çıkma Bana Her Şey Yakışır, 21 ülkeye satıldı. Cevap Soruda ise Balkan ülkelerinde fırtınalar estiriyor. Rüyhan'ın bir başka icadı olan ve Bana Her Şey Yakışır'ın dekorasyon versiyonu olarak niteleyebileceğimiz Home Monsters adlı yeni program ise şimdiden Avrupa'nın iki dev kanalı Alman RTL ve Fransız TF1'e satıldı bile. Prodüksiyon ekibi ise şimdiden 110 kişiye ulaştı.
Rüyhan da Acun Ilıcalı gibi mesleğe spor muhabiri olarak başlayanlardan. Onun için "Yeni Acun'un ayak sesleri geliyor" desem, çok mu acele etmiş olurum acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA