Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yazdan geriye ne kaldı?

Siz bakmayın sektörün yıllardır yaz aylarını boşladığına, hafife aldığına, ekranı sabun köpüğü program ve dizilerle doldurduğuna... Aslında yaz aylarında da ekran karşısında hatırı sayılır bir izleyici kitlesi ve bölüşülecek koca bir reklam pastası var.
Geç de olsa bu durumun farkına varan kanal yöneticileri; bu sezon yaz ekranına, daha fazla sayıda ve görece daha nitelikli yapımlar sürdü.
Yine de "Ah nerede kış ayları? Dizilerimizi özledik vallahi. Yaz ekranında seyredecek şey bulamıyoruz" diye yakınanların sayısı bir hayli fazla...
Peki, geride bırakmaya hazırlandığımız yaz sezonunda damağımızda lezzet, gönlümüzde tortu bırakan program ve diziler yok mu?
Bana göre atv'nin Doksanlar dizisi, yaz ekranına damgasını vuran en önemli yapımlardan biriydi. Yaz dizileri içinde FOX'tan Babam Sınıfta Kaldı, Kanal D'den Güneşi Beklerken ve Güzel Çirkin, TRT 1'den Beni Böyle Sev; rakiplerinden bir adım öne çıktı. atv'nin farklı yapımı Neyin Eksik? de sıra dışı çizgisiyle fark edildi.
3+1 ise kısa süre içinde kendini izleyiciye sevdirdi ve 'yaz programı' olarak başladığı ekran macerasına iddialı bir 'sezon programı' olarak devam etme şansını yakaladı.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun atv'de sunduğu iftar ve sahur programlarının tadı ise damaklarımızda kaldı. Yarışmaya boğulan yaz ekranında en fazla dikkat çeken ve reyting alanlar ise; atv'deki Kapanmadan Kazan ile Kanal D'nin yarışması Kapış Kapış oldu. Star'ın yarışması Yap Bakalım ise niteliğinden çok, yarattığı sansasyonlar ve aldığı eleştiriler ile konuşuldu. Sezonun ses getiren eğlenceliklerinden biri de Star'daki Baston Takımı idi.
TRT'nin; Konfederasyon Kupası, U21 Dünya Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'ndaki yayıncılık başarısı ise gerçekten takdir edilecek cinstendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA