Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Zekai Tunca

Gerçek bir Türk sanat müziği sanatçısının konserini izlemeyeli ne kadar oldu hatırlamıyorum. Galiba altı yıl önce Müzeyyen Senar'ın sağlığındaki son konserini Sepetçiler Kasrı'nda izlemiştim.
Bu müzik türü elini, ayağını popüler televizyonlardan çektikçe (ya da çektirildikçe mi desem?), konser veren TSM sanatçısı sayısı da azaldı. Sanırım, pop müziğin yeni yetmeleri kadar seyirci bulamamaktan çekindikleri içindir.
Ama ustaların ustası Zekai Tunca cesaret etti, gelip Altınoluk Anfitiyatro'da halkın huzuruna çıktı. Koşa koşa gittim tabii. Ama giderken içimde bir kaygı vardı. "Ya tiyatro dolmazsa, ya bu müziğe gönül vermiş sanatçıların cesareti kırılırsa" diye... Hiç de öyle olmadı.
Konser boyunca Zekai Tunca'ya şahane bir halk korosu eşlik etti. Gördüm ki, millet Türk Sanat Müziği'ni 'canlı canlı' dinlemeyi pek özlemiş. Yıllardır sesini, görüntüsünü özlediği sanatçıları karşısında görmeyi beklemiş. 69 yaşındaki çakı gibi delikanlı Zekai Tunca, konser boyunca en büyük eforu hayranlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken harcadı. Vallahi Tarkan görse, kıskanırdı!

Diyeceğim o ki, emekliler cenneti Altınoluk'ta Türk Sanat Müziği'nin gerçek emekçilerini bağrına basmak için ellerini açmış bekleyen binlerce insan var. Moral depolamak isteyen Türk sanat müziği sanatçısı varsa, buyursun gelsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA