Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşler güçler...

NEJAT İşler, İntikam dizisinden ayrıldı. Bu sezon 'Rüzgar' karakterini onun yerine Yiğit Özşener canlandıracak. Bu değişiklik, 'Hürrem' karakterinin artık Vahide Gördüm tarafından canlandırılacak olması kadar büyük sansasyon yaratmadı. Görece Muhteşem Yüzyıl'ın İntikam'dan daha popüler olması ve Rüzgar'ın Hürrem kadar 'lokomotif' bir karakter olmamasından kaynaklanıyor sanırım. Beni asıl ilgilendiren nokta ise İşler'in medyaya yansıyan ayrılma gerekçesi. Ünlü oyuncu, 'Dallas tarzı dizilerin ideolojik görüşüne uymadığı' için yeni sezonda dizide yer almayacağını yapım şirketine bildirmiş. Bir oyuncunun iş kabul ederken omurgalı durmasına, belli kriterler ve etik değerler gözetmesine hiçbir itirazım yok ama İşler, bu dizinin 'Dallas'vari' olduğunu bilmiyor muydu? Haydi eline tutuşturulan sinopsiste bu tonlar gizlendi diyelim, peki sektörde yer alan bir oyuncu olarak dizinin birebir kopyalandığı Revenge'i bir bölüm olsun izlemedi mi? Bana bu gerekçe biraz mantıksız geldi doğrusu. Umarım İşler, yeni bir diziden 'başrol' teklifi geldiği için İntikam izleyicilerini yarı yolda bırakmamıştır! Bu arada dizilerde aynı karakteri farklı oyuncuların canlandırması, seyirci nezdinde kolaylıkla kabul gören bir durum değil. Seyirciyi ancak Yiğit Özşener kalibresindeki bir oyuncu ikna edebilirdi. Bu nedenle 'zorunlu oyuncu seçimini' çok doğru bulduğumu söylemeliyim.

PEKİ YA İZLEYİCİ?
Yeniden Nejat İşler'e dönersek, onu son olarak bir kez daha Kanal D'nin yayınladığı Kaybedenler Kulübü filminde izleyip oyunculuğuna olan 'hayranlığımı' cilaladım. Sanırım bu rol, onun ideolojisi ve hayat felsefesiyle en çok uyuşan karakterdi. İntikam dizisinde neden iğreti durduğunu, neden kendini oyuna veremediğini ve niye 'yarı kapasite' ile oynadığını o an anladım. Bir de işin seyirci cephesi var ki, her zaman olduğu gibi ceremeyi yine izleyici çekiyor. İnandığı, izlemeye başladığı oyuncu, o karakteri kafasına göre terk edip başka diziye sıçrayınca, iyot gibi ortada kalan seyirci oluyor. Acaba yapım şirketleri oyuncularla yapacakları sözleşmelere "Hayati önemdeki mazeretler dışında, dizi devam ettiği sürece canlandırdığı karakteri bırakamaz" gibi bir madde koysa, fazla mı bağlayıcı olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA