Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yarınlara şifre koymak

BAHİS oyunlarının yaygınlaşması mı, şike mi, doping mi, holiganizm mi?
Size göre futbolun giderek kan kaybetmesinin sebebi ne? Bana göre hiçbiri.
Asıl büyük tehlike; futbolun sadece cebinde parası olanların izleyebildiği bir spor branşına dönüşmesi.
Spor Toto Süper Lig maçlarından sonra İngiltere ve İspanya lig maçları da şifreli kanaldan yayınlanmaya başladı. Peki hem kendi ülkesinin ligini, hem de dünya futboluna yön veren İngiltere ve İspanya liglerini özgürce izleyemeyen, Messi'yi, Ronaldo'yu, Burak Yılmaz'ı göremeyen çocuk; kendine kimi, nasıl örnek alacak?
Hele ki futbolun görece ekonomik açıdan daha geride bulunan kitlenin merak duyduğu bir spor dalı olduğu gerçeği göz önünde tutulursa, mahalle arasından yeni futbolcu nasıl çıkacak?
Küçük yaşta futbolu sadece parayla satın alınabilecek bir şey olarak algılayan çocuğa 'amatör ruh' ya da 'forma aşkı' nasıl anlatılacak?
Bugün spor yazarlığı yapabiliyor, futbol adına iki kelam edebiliyorsam; bu, çocukken televizyonda izlediğim Cemil Turan'ın çalımını apartmanın arkasındaki arsada iki buçuk saat boyunca tek başıma taklit etmeye çalıştığım içindir.
Benim içime futbol aşkını televizyonda doyasıya izlediğim Cemil Turan'lar, Beckenbauer'ler, Socrates'ler aşılamıştı.
Peki şimdiki fukara çocuklara futbolu kim sevdirecek?
Yetenekli çocuğunu büyük takımların altyapısına veren baba, akşam olup da çocuğu 'ağabeylerini' izleyip, örnek alsın diye onu maç izlemek için semt kahvesine götürdüğünde, bu garip durumu evladına nasıl izah edecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA