Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Naklen ölüm

GÜN geçmiyor ki, trafik kazaları yüzünden yaşamını yitiren, yaralanan, sakat kalan insanların dramı haber bültenlerine yansımasın.
Hele MOBESE ve güvenlik kameralarının yaygınlaşmasıyla artık neredeyse her trafik kazasının görüntüsüne ulaşmak mümkün olabiliyor.
Ancak Fox'un Çalar Saat adlı sabah haberleri, korkarım canlı trafik kazası yayınlayan ilk bülten olarak tarihe geçecek.
Zira programın sunulduğu stüdyonun fonunda Zeytinburnu'ndaki 'ölüm virajı' olarak anılan yolun canlı görüntüleri yer alıyor.
Arada bir sunucunun kulağına rejiden "Yine bizim yolda kaza oldu" uyarısı geliyor. 'Sıcak kaza görüntüleri' birkaç dakika içinde bültende yer alıyor.
Geçen pazar günü ise maddi hasarlı trafik kazasının canlı yayında ekrana gelmesine reklam kuşağı engel oldu.
Tam reklama çıkılmıştı ki Fox binasının bulunduğu Zeytinburnu'ndaki o virajda bir kaza meydana geldi.
Reklam dönüşü sunucu Murat Güloğlu yine isyandaydı, "Defalarca söyledik. Geçen hafta da buradaki kaza bir arkadaşımızın hayatına mal oldu. Havaalanından Sirkeci istikametine gelen araçlar, bu virajda duramıyor ve bariyerlere çarpıyor. 50 kilometrelik hız limitinin bu yolda da uygulanması lazım" dedi.
Çocukluğum, gençliğim Bakırköy'de geçti. O virajda siz deyin 10, ben diyeyim 20 kazaya tanıklık ettim. Neredeyse 40 yıldır, adı 'ölüm virajı' olarak ezberlenen bu yola bir çözüm bulunamadı.
Önce "Kum depolarından taşınan malzeme yola yayılıp zemini kayganlaştırıyor" dediler. Kum depoları kaldırıldı, sorun çözülmedi.
Sonra tank garajının bulunduğu askeri alan yüzünden yoldaki keskin virajın değiştirilemediği söylendi.
Yani yıllarca 'ölüm virajının yaşaması için' binbir mazeret üretildi. Şimdi oraya bir televizyon binası dikildi ve her sabah 'ölümden' canlı yayın yapılıyor. Bakalım -Allah korusun- canlı yayında yaşanacak bir ölümlü kaza, vatandaşın makus talihini değiştirebilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA