Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kimya farkı

KLASİK anlamdaki müzik-eğlence programlarının ekrandan elini eteğini çektiği günlerde Show TV'nin bu televizyon geleneğini yaşatmaya yönelik Bülent Ersoy-İzzet Yıldızhan Show'unu görmek umut vericiydi.
Üstelik ilk programın Zeki Müren ile Neşet Ertaş'ın ölüm yıldönümlerine rastlaması, galaya derin bir anlam ve çok daha yüksek bir cazibe eklemişti.
Gecenin sürprizi ise, yaşadığı dönemde Zeki Müren ile arasının iyi olmadığını kendi ağzıyla itiraf eden Bülent Ersoy'un ilk kez Sanat Güneşi'nin bir şarkısını seslendirmesiydi.
Diva'nın 'Şimdi Uzaklardasın' yorumu buram buram pişmanlık ve özlem kokuyordu.
Yerel sanatçıların mükemmel Neşet Ertaş yorumları da türkü severlere enfes bir ziyafet oldu.

DİVA MUTSUZ
Sanırım, sağlık durumu izin verseydi, bu programda Bülent Ersoy'a partner olarak İbrahim Tatlıses düşünülürdü. Özel hayatlarında da çok iyi birer dost olan, pek çok kez gazino kadrolarında uyumla çalışan Bülent Ersoy ile İbrahim Tatlıses, bu programa pek bir yaraşırdı. İnşallah sevgili Tatlıses kısa sürede sağlığına kavuşur da izleyicinin bu düşü gerçek olur. Sakın ola ki, bu sözlerimden 'İzzet Yıldızhan, Bülent Ersoy'un yanına yakışmamış' gibi yanlış bir anlam çıkarılmasın.
Yıldızhan, Türk Halk Müziği'ne çok hakim ve aynı zamanda kendi dalında ekranların reytingi en 'kemikleşmiş' isimlerinden biri.
Ama duruşu, hayat görüşü, sahne alışkanlıkları ve konuşma biçimi, Bülent Ersoy'un dünyasından kilometrelerce uzakta. Yıllardır Bülent Ersoy'u büyük bir dikkatle gözlemlediğim için artık bir kaş hareketiyle, bir göz devirmesiyle o anda ne hisssettiğini, ne anlatmak istediğini tahmin eder oldum.
Bülent Ersoy ilk programda rahat ve mutlu değildi.
Televizyon üzerine çok iri kıyım laflar etmeyi, kahinliğe soyunmayı sevmem ama bu kez kuralımı bozacağım:
Bana ufukta ayrılık varmış gibi geliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA