Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Menderes'e tavsiyeler

Okurumuz Doğan Özyılmaz'ın mektubu, Ben Onu Çok Sevdim dizisi hakkındaki izleyici beklentilerini özetlemesi açısından son derece önemli:
"Sevgili Yüksel Aytuğ, ben sizin köşenizin müdavimlerinden biri olmakla birlikte ilk defa size mail atma cesaretini topladım. Emekliyim, 65 yaşındayım. Tahmin ettiğiniz gibi tek eğlencemiz televizyon. Her sabah eve bir tek SABAH gazetesi giriyor ve böylece sizi de her gün takip etme fırsatı hasıl oluyor.
Tespitleriniz, yorumlarınız, duruşunuz ve bakış açınız, o güzel ifadelerle süslü köşe yazılarınız size olan takdirlerimi her defasında bir kez daha artırıyor inanın. Son derece başarılı bir gazetecilik örneği sergiliyorsunuz. Temennim odur ki, uzun yıllar beraber, siz yazar ben okur olarak karşılıklı paylaşımlarda bulunma fırsatımız daim olur.
Yüksel Bey, 55-60'lı dönemlerle ilgilenen ve naçizane o dönemleri yaşayan biri olarak ATV'de yayınlanacağını duyduğum andan itibaren Ben Onu Çok Sevdim dizisi ciddi biçimde ilgimi çekti. Geçen gün dizi ile ilgili yazdığınız yazıyı okuyunca, benim hislerime nasıl tercüman olduğunuzu bir kere daha anlayıp sizi boşuna takdir etmediğimi idrak ettim. Biz dizi anons edildiği günden beri merakla tam da yazınızda bahsettiğiniz gibi Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve diğer arkadaşlarının Yassıada'da yaşadıkları o gerilimli, o heyecanlı, o acılı durumlarını, ailelerinin çektiği ıstırapları, sıkıntıları görmeyi bekledik.
Onlara yapılan haksızlıkların, uğradıkları büyük mağduriyetin akislerinin anlatılmasını, o günleri naçizane bilen biri olarak çok arzu ettik. Ancak aşk teması daha çok konu edildi ve biz, bu beklentilerimizi maalesef henüz elde edemedik.
Yanlış anlamayın, muhteşem bir yapıt olmuş. O dönem yaşantısı, kostümü, üslubu ile fevkalade güzel aktarılıyor. Oyunculuklar fevkalade.
Yazınızdaki gibi ben o günlerin, o insanların anısına derin hatıralarının hürmetine bu diziyi seyretmeye devam edeceğim. Ama kanaatlerimizin dikkate alınmasını da, çok müdahale olarak görmezseniz yapım şirketinden talep edeceğim. Gazetecilik mesleğine olan katkınız ve bizleri önemsemenizden ötürü size teşekkür ediyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA