Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bayram manzaraları

BU bayramda da ekrana bayram coşkusu getirme görevi majör kanallar yerine tematik kanallara ve haber kanallarına düştü. Show TV bayramın birinci günü, Bülent Ersoy'un pazar günü canlı yayınlanan programını banttan ekrana getirmese, Alişan ile Çağla Şıkel bayrama özel 'Her Şey Dahil' programı çekmese ve TV 8 'Bayram Özel Eğlence Programı' hazırlamasa; ekrana bakıp da bayramın geldiğini anlamak mümkün olmayacaktı!
Haber bültenleri ise klasik bayram haberleriyle 'geçiştirildi'.
Kaçan boğalar, kovalayan sahipler, dereye düşen kurbanlık, kendini doğrayan acemi kasaplar, kızıla dönen Boğaz suları ve kan gölüne dönen yollar...

KADERLERİ 'TEKNE'
Buna rağmen bültenlerde izlediklerim arasında hafızama kazınanlar da oldu. Örneğin; Gabar'da nöbet tutan askere komutanlarının yaptığı sürpriz şahaneydi. Özlem yüklü annenin, her şeyden habersiz oğluyla hasret gidermesinin ardından "Siz de benim kuzularımsınız" diyerek tüm askerlere sarılıp öpmesi, herkesin yüreğini titretti.
Fox'un şehitliklerdeki bayram ziyaretleriyle ilgili haberinde kullandığı metnin son cümleleri de gözlerime bulut indirdi:
"Yakınları mezarlara taze çiçekler diktiler. Gözlerden dökülen yaşlar, onlara can suyu oldu ve şehitler bayramlıklarını giydiler..."
Bakamadığım görüntü ise yine haber bültenlerindeydi. Beyoğlu'nun arka sokaklarında kaçak mülteci olarak yaşayan siyahiler, çöp kutularına atılan kurban sakatatlarını evlerine götürüyorlardı. Bayramın en bahtsızlarıydı. Ya 'tekne facialarında' ölüyorlar ya da 'tekne kazımak' zorunda kalıyorlardı...
En ilginç kurban firarı ise bir otoyolda yaşandı. Hızla giden kamyonetin arkasındaki kurbanlık dana, yola düştü. Sonra hiçbir şey olmamış gibi kalkıp uzaklaşmaya başladı. Kurbanı yakaladılar ama onu düşürdüğünü bile fark etmeyen sahibini yakalayamadılar!
Acemi kasapların kan revan halleri de bültenlerin vazgeçilmezleri arasındaydı. Dile kolay, bayramın ilk günü tam 4 bin kişi kurban keseceğim diye kendini doğramıştı.
En ilginci ise kurbanını keserken kendi burnunu kesen vatandaştı.
Muhabir "Nasıl odu bu iş?" diye sordu, vatandaş cevap verdi: "Valla ben de bilmiyem. Bıçak bırtti!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA