Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gitti 1 milyon lira!

SHOW TV'nin bu sezonki en iddialı projesiydi. Daha önce pek çok yarışma 1 milyon lira vereceğini vâdetmişti. Ama Show TV'deki Bir Milyon Kimin? yarışması, hangi şart altında olursa olsun 1 milyon lirayı yılbaşı gecesi yarışmacılardan birine vereceğini 'taahhüt' ediyordu. Yani Türk televizyon tarihinde ilk kez bir yarışmanın birincisi, 1 milyon liralık ödülü 'kesinlikle' kazanacaktı. Üstelik sorular, yarışmacıların 'çalıştığı' yerden gelecekti. Adaylar bin sorunun yer aldığı kitapçığı çalışacak ve sadece bu sorulardan 'sorumlu' tutulacaktı.
Jüri ise Gülben Ergen, Okan Bayülgen ve Bülend Özveren gibi popüler isimlerden oluşuyordu.
Ancaaak...
Özellikle ilk eleme turları hiç de hesaplandığı gibi olmadı. Hem reytingler düşük çıktı, hem de yarışma, medyada kendine yeterince yer bulamadı. Yarışmaya dikkat çekmek adına Okan Bayülgen'in 'fazladan' çaba harcayıp yarışmanın sunucusu Pelin Çift'e 'bodoslamadan' dalmasına rağmen, program ilgi çekmedi. Ardından Bülend Özveren, jürideki arkadaşı Okan Bayülgen hakkında ağır eleştirilerde bulundu.
O da kâr etmedi. Ne yalan söyleyeyim, heyecanın artması umulan gelecek bölümler için de benim fazla bir ümidim yok. Yarışma, Show TV'nin tarihindeki 'en pahalı' yılbaşı programı olarak kayıtlara geçecek gibi.
Sadece 1 milyon lira mı? O, sadece ödülün adı. Yarışma için harcanan onca parayı da hesaba katınca; ciddi bir bütçe açığı çıkıyor. O parayı bir gecede tüketecekleri yerde, sağlam bir dizi projesine yatırsalar, acaba kanal adına daha mı rasyonel bir girişim olurdu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA