Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Velayet olmasa?

VELİAHT bu hafta daha sakindi. Ünlüler, geçen haftaki ego çatışmalarından kaynaklanan gergin ortamın en başta kendilerine zarar verdiğinin farkına varmış olmalılar ki; bu hafta daha güleryüzlü, daha yapıcı ve barışçıl yorumlarda bulundular.
Her hafta söylüyorum, "Şarkı seçimi çok önemli" diye... Geçen hafta Deniz Seki ve Ezo Genç bu yüzden direkten dönmüşlerdi. Bu haftanın ölümcül hatasını ise yılların deneyimli sanatçısı Emre Altuğ yaptı. Veliahdı Muharrem Öztürk'e taşıyamayacağı kadar zor bir Sezen Aksu şarkısı okutmakta ısrar edince elenmekten zor kurtuldular.
'Israr edince' diyorum çünkü ekrana yansıyan prova görüntülerinde Muharrem'in nasıl zorlandığı açık seçik ortadaydı. Neyse ki çocuğun eli ayağı düzgün de, stüdyodaki genç kızlardan aldığı oylarla yarışmaya devam edebildi.
Bu arada sanatçıların en az oy verdiği yarışmacıya, seyircilerin sırf 'yakışıklı ve sevimli' diye oy yağdırması, müzikalite açısından adaleti tehdit ediyor. Görece daha mütevazı bir görüntüye sahip olan ama türkülerin hepsini 'hakkını vererek' okuyan Orhan Hakalmaz'ın veliahdı Mustafa Seyran'ın yok yere elenmesi de bunun en büyük kanıtıydı.
Bir de 'velisiyle' birlikte okumak, gençleri acayip geriyor. Bu 'düet' takıntısı, onların kendilerini göstermelerine engel oluyor.
Dikkat ederseniz; düet yaparken dökülen gençler, elemede tek başlarına sahneye çıktıklarında çok daha başarılı bir performans ortaya koyuyorlar. Acaba gençler sahnede tek başlarına yarışsalar da, ünlüler kendi aralarında düet yapıp yarışmayı renklendirseler daha mı iyi olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA