Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

ATV, haberin zirvesinde

HANGİSİ daha değerlidir? Bir kanalın haber bülteninin reyting listesinin zirvesinde olması mı, yoksa o kanalın medyada en çok haberi yapılan kanal olması mı? Tabii ki ikincisi...
İşte ATV şimdilerde bu gururu yaşıyor.
Kanalların Ekim ayında yazılı basında çıkan haber sıralamasında; ATV, ilk sırada yer aldı. Interpress'in 2 bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan haber araştırmasında; geçtiğimiz ay boyunca ATV'de yayınlanan haberden magazine, diziden spora pek çok farklı programının toplam 2 bin 28 habere konu olduğu belirlenirken, ikinci sırada bin 568 haberle Kanal D'nin yer aldığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz ay ulusal ve yerel yayın yapan 50'yi aşkın aktüel ile tematik kanalın yazılı basında çıkan haber sıralamasına göre oluşan listede; Star TV bin 528 haberle üçüncü, Show TV bin 142 haberle dördüncü olurken, beşinci sırada 777 haberle Kanaltürk yer aldı. Aynı listede ilk 10 sıra içinde ise; CNN Türk, TV 8, TRT 1, Fox TV ve NTV'nin bulunduğu saptandı.
Bu araştırmanın özellikle reklamverenler açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Zira reklamın hedefini bulması için, yayınlandığı kanalın reyting listesindeki yeri kadar o televizyonun, 'konuşulan ve konuşturan kanal olması' da çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA