Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çok yazık oldu!

Okurumuz Necdet Çağırıcı'nın mektubunu okuyunca sevindim. Meğer Menderes'in son günlerini anlatan Ben Onu Çok Sevdim dizisinin hak ettiği reytinglere ulaşamamasından 'endişe duyan' tek kişi ben değilmişim. İşte okurumuzun son derece anlamlı mesajı:
"Yüksel Bey, çok yazık! Hatta ayıp. Reyting alamadığı için kısaltılarak yayınlanmaya başlayan ve ülkeyi hüzne boğan, başta merhum başbakan Adnan Menderes olmak üzere, tek amaçları ülkemize hizmet etmek olan, halkın seçimle getirdiği üç vatan evladının asılmasını konu eden Ben Onu Çok Sevdim dizisinin, 27 Mayıs 1960 ihtilal gününün anlatıldığı yedinci bölümünün reyting listesinde 47'nci olduğunu üzüntüyle gördüm.
Bu konuda çok anı okumuştum, ancak canlandırma da olsa izlemek başka bir hüzünlü oldu, gözyaşlarıma engel olamadım. Neredeyse tamamı gerçekler üzerine inşa edilmiş bu bölümü neden bu kadar az kişi izledi, gerçekten araştırma konusudur. Tamamı hayal olan bazı dizi ve programlar izleyiciye cazip gelirken, ülkemizin gerçeğini anlatan bu dizinin, çok az kişiden ilgi görmesini anlamak güç. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize; ülkemizin kaderini değiştiren, ders alınması gereken olayların önemini, gerek aile içinde, gerekse okullarımızda gerektiği kadar anlatamıyoruz anlaşılan.
Yakın tarihimizdeki bu dehşet veren hüzünlü olaya (1960 İhtilali ve Yassıada) dikkat çekmeliydik. Kanal ayırmayıp tüm basın bu olayı tanıtsaydı, bu dizi 47'nci sıraya inmezdi. Gerçekten çok yazık oldu. Gelecek haftalarda yayınlanacak Yassıada bölümleri gerekli ilgiyi görür temennisinde bulunmaktan başka yapacağım bir şey yok. Ancak 'Rahmetlilerin anısına çok yazık!' diyebildim. Saygılarımla..."
YAZAR NOTU: Okurumuzun üzüntüsüne ve endişesine aynen katılıyorum. 'Kanal ayırmayıp tüm medya bu olayı tanıtsaydık' cümlesini ise orman kanunlarının geçerli olduğu şu rekabet ortamında haddinden fazla 'iyimser' bulduğumu ve ne yazık ki 'ütopya' olarak değerlendirdiğimi üzülerek belirtmeliyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA