Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Piri Reis

BU yıl UNESCO tarafından Piri Reis Yılı ilan edildi. Ülkemizin yetiştirdiği en büyük denizcilerden biri olan, Kanuni Sultan Süleyman zamanında Kaptan-ı Derya olarak görev yapan, gitmediği, görmediği yöreleri bile tüm ayrıntılarıyla resmettiği dünya haritası ile bugün bile çözülemeyen büyük bir gizemin altına imza atan, hatta uzaylılar tarafından kaçırılıp, dünya çevresinde tur attırıldığı ve haritayı da bu 'yardım' sayesinde çizdiği iddia edilen Piri Reis şu sıralar Muhteşem Yüzyıl dizisinde de canlandırılıyor.
Gelin görün ki; şöhreti dünyanın çevresinde turlar atan bu büyük denizci, dizide her türlü komplonun orta yerinde, derin devletin uzantılarıyla işbirliği içindeymiş gibi gösteriliyor ama ben dizide bugüne kadar Piri Reis'in o muazzam haritasıyla ilgili detaylı bir anlatıma hiç denk gelmedim.
Koca Reis, yıllar önce 'rotayı' çizmiş ama biz torunları hepten yoldan çıkmışız belli ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA