Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yemek 'out' sağlık 'in'

MEDYA takip ajansı Interpress'in yaptığı son araştırmaya göre ;ekrandaki sağlık programlarının sayısı hızla artarken, yemek programlarına ilgi azalmış.
Yeni sezonun ilk ayında ekranda yayınlanan sağlık programı sayısı 10 olurken, geçtiğimiz Kasım ayında bu sayının 16'ya ulaştığı tespit edildi.
Sağlık programlarının haber yansımaları 70 adet civarındayken, Kasım ayında bu sayının 150'yi geçtiği saptandı. Geçtiğimiz ay en çok konuşulan sağlık programları arasında ilk üç sırada Hayata Dokunmak Lazım, Zahide İle Yetiş Hayata ve Dr. Aytuğ'un yer aldığı ortaya çıktı.
Interpress'in yaptığı aynı incelemede; ekranda en çok düşüş yaşayanların başında yemek programlarının geldiği tespit edildi.
Yeni yayın döneminin start aldığı Eylül ayında 23 olan yemek programı sayısının, Kasım ayında 18'e düştüğü görüldü. 120'yi aşan haber sayısı ile yazılı basında gündeme gelen yemek programları, geride bıraktığımız ay yarı yarıya azalarak 60'a inmiş durumda.
Kasım ayının en çok konuşulan yemek programları arasında; Mutfağım, Tadı Damağımda ve Yemek Takımı'nın ilk üç sırayı aldığı belirlendi. Peki bu araştırma sonuçları ne söylüyor? Acaba obezite ile savaş kampanyası tuttu mu? Baksanıza, 'Can boğazdan gelir' sözü, sağlık programları sayesinde 'Can boğazdan gider'e dönüşmüş durumda. Yemek programları yüzünden şişmanlayanlar, şimdilerde sağlık programlarında sanki deva arıyorlar gibi.
İkinci olasılık ise gıda fiyatlarıyla birlikte tedavi ücretlerinin de artması.
Millet yemek programı seyredip yok yere aşereceğine, sağlık programı izleyip bedava viziteye çıkıyor olmasın sakın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA