Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Kıvanç' duymak

SİYAD'IN (Sinema Yazarları Derneği) Kıvanç Tatlıtuğ'a verdiği En İyi Erkek Oyuncu ödülü bazılarını pek şaşırttı.
Derneğin popüler yapımlara ve oyunculara mesafeli duruşunun bu yıl Kıvanç sayesinde kırıldığını söyleyenler, 'Kıvanç, ödülü bize getirdi' filan dediler.
Öncelikle, memlekette her konuda 'siz-biz' ayrımına gidilmesinden fena halde rahatsızım. Spordan siyasete, sanattan eğitime her alanda kutuplaşıp araya mesafeler koyarak 'sizli bizli' hale gelmek bizi çok daha derin bir ayrışmaya itecek.
Kıvanç olayına gelince....
SİYAD'ın bu konudaki tercihini ayakta alkışlıyorum. Bu, bir sanat filminin de (Kelebeğin Rüyası) gişe yapabileceğini, geniş kitlelerle buluşabileceğini, 'popüler kültürün uzantısı' olarak görülen 'podyumdan çıkma'(!) bir oyuncunun da performansıyla SİYAD ödülüne ulaşabileceğini belgeleyen bir manifestodur.
Yani; bu karardan SİYAD'ın da, SİYAD'ı 'entel dantel takılmakla' suçlayanların da en az Kıvanç kadar kıvanç duyması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA