Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bak, alırım anahtarını!..

İzlediğim belgesel kanalları arasına biri daha katıldı. Digitürk 182'nci kanaldan yayın yapan BBC Knowledge'dan gözümü ayıramaz oldum. Nedeni, bugüne kadar dünya üzerinde yapılmış en iyi otomobil programı olan Top Gear'in efsane bölümlerinin burada tekrar yayınlanıyor olması... Bir otomobil tutkunu olarak kanalın tiryakisi oldum. İzlemem gereken rutin programlardan ne zaman sıkılsam, bu kanalda azıcık soluklanıyorum.
Pazartesi gecesi ekibin Kaliforniya macerasına tanık oldum. Nasıl olduysa, bu bölümü ilk yayınlandığında kaçırmışım. Bizim üç kafadar, bu kez altlarına birer süper otomobil çekmişler, test amacıyla kendilerini Kaliforniya yollarına vurmuşlar.
Otomobiller 'yer uçağı' gibi maşallah. Hani ben şoför koltuğuna otursam, kontağı çevirmeden önce kuleden uçuş izni beklerim; o kadar yani..
Birinin altında Lexus, diğerinde Dodge Viper, ötekinde Aston Martin... Önce piste çıktılar. Sandım ki kendi aralarında yarışacaklar. Meğer, uçaklarla yarışacaklarmış ama bu bildiğiniz gibi bir yarış değil. Uçaklara lazer güdümleri, otomobillere de lazer algılayıcılar yerleştirildi.
Otomobiller kaçacak, uçaklar da 'elektronik ve sanal olarak' onları vurmaya çalışacak. En az isabet alan, birinci olacak.
Şu yaratıcılığa bakar mısınız?
Top Gear işte bunun için dünyanın bir numaralı otomobil programı ama beni etkileyen sadece bu gösteri değildi. Üç kafadar daha sonra Los Angeles'taki drug (kalkış) yarışına katıldılar. Bir de baktılar ki, start çizgisinde modifiye edilmiş bir polis otomobili. Önce onu güvenlik aracı sandılar ama değilmiş. Meğer polis teşkilatı, yöredeki hız tutkunu gençleri caddelerden, güvenli pistlere çekmek için onları yarışa davet etmiş. Güçlendirilmiş klasik ekip otosunu, bizim Lexus'a nal toplatırken bir görmeliydiniz!
Şu elin Amerika'sındaki polis teşkilatının yaklaşımına bir bakar mısınız? Gençleri caddelerde kovalayacaklarına, 'Kendine o kadar güveniyorsan, gel de beni pistte yakala' diye meydan okuyorlar. Ne dersiniz?
Bağdat Caddesi'nin hızlıları ile her akşam aynı yerde ehliyet ruhsat kontrolü yapan bizim trafik polislerini bir gün Körfez Pisti'nde yarışırken görebilecek miyiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA