Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Badem'e THM ödülü

Ata Demirer; komedyen, şovmen, sinema oyuncusu... Ama aldığı köklü konservatuvar eğitimi nedeniyle müzikten de uzak duramıyor. Onun yer aldığı her televizyon programının, her sinema filminin içinden mutlaka müzik geçiyor.
Ata'nın Eyyvah Eyvah film serisi de barındırdığı mizah kadar, popüler hale getirdiği halk türküleriyle ünlü. Serinin ilkinde Kurufasulye 7.5 Lira türküsü yeniden kalplere kazınmış, yıl boyunca eğlenceli ortamların vazgeçilmezi olmuştu. Eyyvah Eyvah 2'de ise Karaçalı türküsü, Ata Demirer tarafından 'klarnet üflemesi' marifetiyle suni teneffüs yapılarak yeniden hayata döndürüldü.
Pek çok ünlü ses sanatçısı, filmden sonra türküyü albüm ve sahne repertuvarına aldı. Trakya ve Kuzey Ege'nin unutulmaya yüz tutmuş türküsü Dol Kara Bakır ise daha üçüncü film gösterime girmeden hit oldu.
Acaba diyorum; Kültür ve Turizm Bakanlığı son yıllarda Türk halk müziğini 'arkeolog' titizliğiyle kazıp kulaklardan silinmeye yüz tutmuş türküleri gün ışığına çıkaran Klarnetçi Badem'e (Ata Demirer) bir üstün hizmet ödülü vermeyi düşünür mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA