Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'İncir' tamamdır

Yoksa bizim de mi bir Susan Boyle'umuz oluyor? İddiasız görüntüsü ile Britain's Got Talent yarışmasında büyük başarı kazanıp şöhrete ulaşan Susan Boyle'u hatırlatan 19 yaşındaki Ferah Zeydan, X Factor Star Işığı yarışmasının ilk gecesine damga vurdu. 122 kiloluk Ferah'ın müthiş performansı, başta jüri üyeleri olmak üzere herkesi kendine hayran bıraktı.
Yarışmanın bir başka yıldızı ise fırça satarak hayatını kazanan Ahmet Aslan'dı. Ahmet de saflığı ve sempatik kişiliği ile büyük takdir topladı. Sanırım yarışmanın seçicileri, O Ses Türkiye birincisi Çorbacı Hasan Doğru'nun dümen suyundan gitmeyi 'garanti' görmüşler. Ancak bana göre ilk gecenin gerçek kazananı 'İncir' adlı besteydi. İlyas Yalçıntaş'ın 'sıfır kilometre' bir şarkıyla yarışması riskti. Ancak beste ve sözler o kadar etkiliydi ki, İlyas bunu avantaja dönüştürmeyi bildi. Eminim, pek çok pop şarkıcısı ve prodüktör bu şarkının peşine düşmüştür.
Yarışmaya gelince... Jürinin tamamı, (Armağan Çağlayan, Emre Aydın, Ziynet Sali, Ömer Karacan) kendime yakın bulduğum, sempati beslediğim kişilerden oluşuyor. Ancak reyting kaygısından olsa gerek, kahkahalarla gülmeye ve şıpır şıpır gözyaşı dökmeye bu kadar 'hazır' bir başka jüri daha görmedim. Yarışmacıların ses performansı kadar, 'öykülerinin' de öne çıkartılması ise bana artık köhnemiş bir reyting numarası gibi geldi. Her şeye rağmen X Factor hızlı bir giriş yaptı. Ama umarım tüm barutunu ilk bölümde harcamamıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA