Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranda sinemaya doyduk

2013 yılında, kanalların yayınladığı yabancı-yerli film sayısının son beş yılın en yüksek seviyesine ulaştığı ortaya çıktı. Medya takip ajansı Interpress'in yaptığı araştırmada, ekranda geride kalan son beş yılda toplamda ortalama 5 bini aşmazken, bu yıl ise yayınlanan yabancı-yerli toplam sayının 5 bin 364'e ulaşarak rekor kırdığı belirlendi.
2013 yılında ulusal yayın yapan 17 kanalda toplam 4 bin 254 yabancı film yayınladığı Interpress'in incelemesinde tespit edilirken, bu filmler içinde bin 866 tanesinin en az iki, en çok sekiz kez olmak üzere tekrarlandığı da görüldü. Yerli film gösteren 15 ulusal kanalın, 2013 yılı boyunca toplam bin 110 film yayınladığının ortaya çıktığı araştırmada; gösterilen bu yerli filmler içinde 297 tanesinin iki ile beş kez değişen sayılarda tekrarlandığı tespit edildi.

ŞABAN'DAN BIKILIR MI?
Geride kalan 12 ay boyunca televizyonda yayınlanan yerli filmler arasında en çok Kemal Sunal'ın filmlerinin yer aldığı saptandı. Araştırmada; ekranda yer alan ve ulusal yayın yapan toplam 15 kanalın Kemal Sunal'ın oynadığı 58 filminin yayınlandığı, bu filmlerin toplamda 182 kez tekrarlandığı da belirlendi.
Ben sosyolog olsaydım, her şeyden çabucak sıkılan Türk insanının nasıl olup da bir Kemal Sunal filminden, 183 kez izlemesine rağmen bıkmadığını araştırırdım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA