Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Evim bahane, yürek şahane!

Cuma günü bir önceki günün reytinglerinin açıklanmasını dört gözle bekledim.
Yok yok, ne 'Kurtlar Vadisi'nin, ne de 'Aramızda Kalsın'ın reytingleriydi merak ettiğim. Kanal D'nin dekorasyon programı 'Evim Şahane'yi kaç kişi seyretti, onu bilmek istedim. Çünkü son zamanlarda hiçbir dizi ya da film bu kadar duygusal bir içeriğe sahip değildi. İstedim ki, program listede ilk 3'e girsin, insanlar empati kurmanın, yardımlaşmanın erdemine bir kez daha inansın...
'Evim Şahane' ekibi bu kez Bayrampaşa'da üç çocuğuyla bir viranede yaşamaya çalışan ağır hasta Nevin Akbaş'ın yardımına koştu. Ekip, genellikle evlerin bir odasını yenileyip güzelleştirirdi. Ama programın yapımcı ve sunucusu mimar Selim Yuhay gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Ev, zor ayakta duruyordu. Odaları rutubetten adeta göle dönmüş, duvarları yosun tutmuştu. Üç küçük çocuk, yerdeki kırık betonların üzerinde ders çalışıyordu.
Programa başvuran biçare akrabalar, ev için 'lanetli' diyorlardı. Çünkü Nevin Hanım'ın eşi o evde amansız bir hastalığa yakalanmış ve günden güne kötüleşip yaşamını yitirmişti. Nevin Akbaş da yine bu zor koşullar yüzünden o musibet hastalığa tutulmuş, hayatla ölüm arasındaki ince çizgide geziniyordu.
Mimar Selim Bey, bir an bile tereddüt etmeden kararını verdi. Evi baştan sona yenileyecekti...

MALZEMELER HİBE EDİLDİ
Hemen sponsor firmalarla temasa geçildi.
İzleyenler biliyor, firmalar ev sahiplerine küçük bir indirim yapmakla yetiniyorlardı.
Bu kez istisnasız hepsi, evin tüm ihtiyaçlarını hibe ettiler. Mimar Selim'in ekibi de insan üstü bir çaba harcayarak koca evi sadece iki gün içinde muhteşem bir daireye dönüştürdüler.
Nevin Hanım ile üç çocuğunun, kapıyı açıp da o yeni evi gördükleri sahneyi asla unutmayacağım. Minik kızlar ağlıyordu.
Evin delikanlısı 14 yaşındaki o genç, üstlendiği aile reisi sorumluluğuna halel gelmesin diye şapka çıkartılacak bir ağırbaşlılıkla konuşuyor, duygularına gem vurmaya çalışıyordu. Ya Nevin Hanım? Uzun süre sonra ilk kez gözyaşları bu kez mutluluktan akıyordu.
Program, total'de 31'inci, AB grubunda 20'nci olmuştu. Kendi ölçeğinde iyi bir sonuçtu ama beni tatmin etmedi. İstiyorum ki, 13 Mart'ta yayınlanan o programı, internetten bulup izleyin. İzleyin ki, o iki küçük kız ile annelerinin gözlerinden damlayan her damla yaşa birer reyting puanı biçin! Bana sorarsanız, o damlalara karşılık gelecek bir reyting ölçeği yok.
Teşekkürler Kanal D ve Selim Yuhay...
Evim bahane, yürek şahaneydi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA