Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aman ha Küçük Ağa!

İngilizce öğretmeni okurumuz Ayça Dönmez, Küçük Ağa dizisiyle ilgili 'hayati' önemde bir tespitte bulunmuş:
"Merhaba Yüksel Bey. Çocuk ölümleriyle sarsıldığımız şu günlerde Küçük Ağa dizisinin 29.04.2014 tarihli bölümünde Mehmetcan'ın kim olduğunu sormadan kapıyı açması, kız arkadaşı ile beraber kendi başlarına mahalleli bir adama yemek götürmesi, hatta o adamın karısını tek başlarına alt mahalleye giderek bulmaları son derece yersizdi. Dizinin çocuklara bu tip şeylerin normal olduğu izlenimini vermesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
O yaş grubu çocukların izlediği, çocuklar arasında bu kadar popüler olan bir dizide; bu tip konuların atlanmaması, aksine günümüzde tam tersi mesajlar verilmesi gerektiğine inanıyorum. Aile kontrolü olmadan, her kim olursa olsun yabancı bir kişinin evine girmek gibi davranışların, tek başlarına bir yerlere gitmelerinin yanlışlığı vurgulanmalı. Ast-üst ilişkisi, sınıf farkı gibi konuları algılayamayacakları bu yaşlarda; vurmak, küfrütmek gibi kavramların da normalleştirildiğini görmek üzücü. Umarım bu konular tarafınızca da değerlendirilir ve köşenizde yer bulur.
Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA