Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mutfaktaki gerçek sanatçı

Ekranda bir küçük 'umut' aradığım günlerde FOX'un yeni yemek programı Lezzet Sanatı bana fırtınada çakan kıyı feneri gibi geldi.
Öncelikle programı sunan şef Maksut Aşkar'ı çok samimi ve rahatlatıcı buldum. Belli ki yemek yapmaktan büyük zevk alıyor. Hatta kendi deyimiyle mutfakta geçirdiği saatler onun için rahatlatıcı bir oyundan ibaret. Eğer yemeğe bu ruh hali ile başlarsanız, lezzet de kaçınılmaz oluyor doğal olarak.
Cumartesi 10.00, pazar günleri ise saat 13.30'da FOX ekranına gelen Lezzet Sanatı gerçekten de ismini hak ediyor. Maksut Şef'imiz; bir araya gelmeleri imkansız gibi görülen malzemeleri buluşturup hem geleneksel mutfağımızdan lezzetleri, hem de deneysel mutfağı 'tam kıvamında' bir araya getirerek, fark yaratan sunumu ile beraber mutfak mesaisini gerçek bir sanata dönüştürüyor.
Özelikle Maksut Şef'in önceki hafta tanıttığı börülce ve pancar reçetelerine bayıldım. Kum midyeli börülce ve pancar soslu kuskusta ise fena halde aklım kaldı.
Bu arada şefimizden mutfakla ilgili özel püf noktaları da öğrendim. Örneğin, boyama özelliği olan pancarın renginden kesme tahtamızı korumak için önce tahtanın üzerine iki kat yağlı kağıt serilmesi gerekiyormuş. Bir de pancar sosunun kıvama gelip gelmediğini anlamak için; tatlı kaşığının tersini sosa batırıp parmağınızın ucuyla kaşıkta bulunan sosa bir çizik atmak lazımmış. Eğer çizik bir anda kaybolup sosunuz damlıyorsa, henüz kıvama gelmemiş demekmiş...
Yolu lezzetten geçen ve farklı reçetelerle mönüsünü zenginleştirmek isteyenler için Lezzet Sanatı'nı, es geçilmemesi gereken duraklardan biri olarak tavsiye ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA