Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mehmet Ali fenomeni

Bazen ipin ucunu kaçırıp belden aşağı esprilerde doz aşımı yarattığında bu köşeden onu kıyasıya eleştirdiğim olmuştur. Ama fikrim asla değişmez: Kendini kontrol ettiği ve Türkiye'de program yaptığını unutmadığı sürece ülkenin en iyi şovmeni Mehmet Ali Erbil'dir...
Mali bu kez Eser Yenenler'in tanıtıp sevdirdiği Eyvah Düşüyorum yarışması ile ekranda. Her zamanki gibi muzip, muzır ve hazırcevap... Yine belden aşağı espriler patlattığı oluyor ama bu kez eskisinden daha dikkatli. Belli ki yoğurdu üfleyerek yemeyi nihayet öğrenmiş.

EKRANA BAĞLIYOR
Mali'nin en büyük yeteneği, yabancı dil bilmesi. Ama öyle İngilizce'den, Fransızca'dan ve Almanca'dan söz etmiyorum. Çocuk ile çocukça konuşuyor, yaşlı ile yaşlı dilinden muhabbet ediyor.
'Tiki' gencin de ruh dünyasından haberdar, 'Mahallenin Leman Ablası'ndan da... Adamı kadın kılığın sok, altın gününe gönder, kimsenin ruhu duymaz; o kadar yani... Böyle olunca da ekran başındakiyle arasında 'ortak dil' oluşturması kolay oluyor tabii. Sizi bilmem ama ben ne zaman ekranda ona rast gelsem, kumanda aletini sehpaya bırakıyorum. Televizyonculukta bunu yaptıran kişiler kalıcı olur. Diğerleri hikaye...
Mehmet Ali'nin en büyük handikapı ise bir başka isimle özdeşleşen yarışmanın sunuculuğuna soyunması. Nasıl Türkiye'nin tüm ünlüleri sırayla ekrana gelmesine rağmen Kenan Işık'ın yerini dolduramıyorsa, büyük başarı kazanan Eser Yenenler'den sonra aynı yarışmayı sunmaya kalkışmak da risk içeriyordu. Ama Mali tecrübesi ve 'yabancı dili' sayesinde gideni aratmadı.
Söz sunuculardan açılmışken İlker Ayrık'a da bir paragraf açmakta fayda var. O da Mehmet Ali Erbil ile özdeşleşen Çarkıfelek'i sunmaya ikna edildi. Tabii ki o da zorlandı. Bence bu yarışma için doğru seçim değildi.
Kenan Işık ismi nasıl Kim Milyoner Olmak İster? ile ortak anılır olduysa, İlker Ayrık da yalnızca Ben Bilmem Eşim Bilir'i sunmalıydı. Çünkü oradaki aksiyon ve yaratıcılık şansı bu yarışmada yok.
Bana göre Kanal D'ciler diş macununu ortasından sıktılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA