Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İftar kazalarına dikkat!

Rize'nin Ardeşen İlçesi Hoşdere Köyü'nde Osman Çavuşoğlu, cami hoparlöründen ezanı 12 dakika erken okudu, çok sayıda vatandaş orucunu erken açtı.
Yanlış yaptığını anlayan Çavuşoğlu'nun, "Oy anasini yahu, erken okuduk" sözleri, elindeki mikrofondan tüm köye yayıldı. Ezan saatini karıştırdığını söyleyen Çavuşoğlu, "Kazayla bu ülkede neler oluyor. Bu da bir kaza. Yarın da 12 dakika geç okurum, olur biter" esprisini yaptı. Bana göre Ramazan'ın en kötü esprisiydi.
Bu olay bana yıllar önce yaşanan bir başka iftar kazasını hatırlattı. Sinop'ta iftar topu yanlışlıkla beş dakika erken atıldı. Müftülük, kentte orucunu erken açanların Ramazan'dan sonra bir gün fazladan oruç tutmaları gerektiğini açıkladı. Ertesi gün Diyanet İşleri Başkanlığı'na saf bir gurbetçi vatandaştan şu soru geldi: "Ben Almanya'da çalışıyorum ama Sinoplu'yum. Ben de bir gün fazladan oruç tutacak mıyım?" İşte ben espri diye buna derim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA