Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Cübbeli'deki kutsal emanet

Sonunda bunu da gördük...Hazret-i Muhammed'in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif'i, Cübbeli Ahmet Hoca'nın ellerinde, canlı yayında milyonlara gösterildi.
Habertürk'te Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın konuğu olan Cübbeli Ahmet Hoca yıllar önce kendisine verilen, kristal içindeki dokuz tel Sakal-ı Şerif'i kameralara gösterdi.
Murat Bardakçı'nın özel bir gözlükle dakikalarca incelediği kristal kubbe içindeki tellerin bir kısmının kına ile boyanmış olduğu dikkati çekti. Bardakçı, detaylı incelemeleri sonucu, kristal içinde dokuzdan fazla tel olduğunu saptadı.

REYTİNG MIKNATISI

Cübbeli Ahmet Hoca, kutsal emanetler hakkında uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi. Topkapı Sarayı'nda ve bazı ailelerde korunan emanetlerin gerçek olduğunu, ancak ortalıkta pek çok sahtesinin de bulunduğunu belirterek, "Mesela bir caminin imamında varmış. Adam emaneti çaldırmış. Sonra 'Bu cemaat beni linç eder' deyip kendi sakalını onun yerine koymuş" dedi.
Cübbeli, Peygamber Efendimizin kendisine emanet edilen sakalının gerçek olduğunu, çünkü asla yanmadığını, oysa 500-600 derecede ısıtılarak üzerine dökülen kristal kubbe muhafazası yüzünden sıradan bir sakalın ya da saç telinin kül olacağını belirtti.
Hoca, dünyanın pek çok yerinde bulunan saç ve Sakal-ı Şerif'lerin uzamaya devam ettiğini de söyledi.
Bu arada kendisine zulmedenlere karşı ettiği duaların çok etkili olduğunu da söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, bir dönem kendisini cezaevine gönderen paralel yapıya da göndermede bulunarak, "Ama bu seferki beni bile şaşırtacak kadar çabuk etki etti" dedi.
Cübbeli Ahmet Hoca'nın fikirlerini, tarzını, tavrını tartışabilirsiniz ama televizyon için bir 'reyting mıknatısı' olduğu asla tartışılmaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA