Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kurtlar'ı kemiren kurt

Kurtlar Vadisi yeni sezonda Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Bugüne kadar hangi kanala giderse gitsin, Vadi'ye ilgim azalmadı. İlk haftasından itibaren tek bölümünü bile kaçırmadım. Yine öyle olacağına inanıyorum.
Ancak geçen sezon da yazdığım gibi, Vadi eski gücünde değil. Hele ki Memati'den sonra bu sezon da Abdülhey'in olmayacağı düşünülürse, tehlike çanları iyice duyulmaya başlandı diyebiliriz. Okurumuz Muhsin Manav da detaylı bir Kurtlar Vadisi analizi yapmış. Yeni sezon öncesinde Vadi'ci dostlarımın işine yarayabileceği düşüncesi ile yayınlıyorum:
"Merhaba...Vadi, heyecanla izlediğim bir dizi değil artık. Necati Şaşmaz senaryo yazmaya başladığından bu yana dizi olduğu yerde sayıyor. Son yayınlanan bölüm üzerinden yürürsek, son sekiz bölümü de değerlendirmiş oluruz.
Açılışla birlikte 16-17 dakika süren ve içinde hiçbir özel aksiyonun olmadığı, karşılıklı ateş etmekten ibaret çatışma sahnesi, Abdülhey'i öldürecek olan adamların tetiği çekmek yerine uzun uzun bakışması, Polat'ın yerinden kalkıp slow motion (ağır çekim) ile odasından çıkıp, koridorda yürüyüp bir türlü olay mahalline ulaşamaması, Ömer Baba'nın 11 yıldır aynı nameyi üflemesi, Elif'e annesinin Marc olmadığının söylendiği sahnenin sakız gibi uzaması, bütün bunları Polat'ın BBG evi gibi izlemesi, diziye niye katıldığı belirsiz Polpo'nun çok eğreti ve zorlama sahneleri, Baltazar, Pusat ve Polpo'nun pembe dizi kıvamında üç kere bakışıp birer kelime konuşması, diyalogların eski Vadi diyaloglarını mumla aratan içi boş, yüzeysel ve zorlama cümlelerle dolması, kahvehanedeki patlamadan sonra Polat'ın 'Pusat ve Cahit'e sorun' talimatından sonra onlardan 'Bilmiyoruz' yanıtı gelince kafasının birden çalışıp Margareth'i kaçıracaklarını anlaması, Mr. Key'in tuvalet deliğinden yola çıkıp bir anda hapishanenin içinde bir hücrede belirmesi, Kara'nın anlamsızca aksiyondan uzaklaştırılıp beceriksizler mangasına amacının ne olduğu belirsiz bir eğitim vermeye çalışmasından dolayı, tekerlekli sandalyedeki adamın İvan için 'Kokain krizi geçiriyor' demesi ve 'Kokain bağımlılık yapmaz ve krizi olmaz' şeklindeki bilgiden ve izleyicinin birçok şeyi dikkatle izlediği gerçeğinden habersiz yazılan özensiz müsamereye senaryo demek zor. Saygılar, kolay gelsin..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA